Häcken rundar av Allsvenskan med en bortamatch mot Kalmar FF.
Mitt speltips: Rak tvåa på bortalaget.
1.89 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Kalmar sliter med näbbar och klor för att ta kvalplatsen. Har den i sin hand inför den här omgången. Tar de poäng är kvalplatsen deras, men det finns även en livlina i Falkenberg. Tar Mjällby poäng kan inte Falkenberg gå ikapp Kalmar. Men förlust här samtidigt som Falkenberg vinner - då är Kalmar ute.

Häcken sliter för att ta en topp tre-placering. Behöver troligen vinna här för att hålla Peking bakom sig.

14 Kalmar FF 29 6 9 14 30-49 27
15 Falkenberg 29 5 9 15 31-51 24

2 Elfsborg 29 12 14 3 47-36 50
3 Häcken 29 12 12 5 45-29 48
4 IFK Norrköpin 29 13 7 9 57-42 46
5 Djurgården 29 13 6 10 47-33 45

I grunden är det klasskillnad mellan de här lagen, men ett par saker är värda att notera:
1) Kalmar slog Häcken på Bravida Arena i en av säsongens bästa insatser.
2) Matchen spelas på gräs och vi är inne i december. Torde vara en fördel för Kalmar.
3) Häcken saknar, återigen, mittfältsgeniet Irandust. Avbräck. Saknas gör även Patrik Wålemark, som utgick skadad mot Örebro.

Kryss är okej för Kalmar, men det räcker torligen inte långt för Häcken. Så vid eventuellt oavgjort resultat kommer Häcken gå all in för att vinna. Jag tror de har goda chanser att göra det mot ett Kalmar som inte imponerat på mig senaste tiden. Visserligen vunnit två av de senaste tre, men man får medge att de haft flyt:

- Fick möta Örebro utan Besara.
- Fick möta ett coronadrabbat utcheckat AIK senast.

Spelmässigt tycker jag det sett torftigt ut. Defensivt och försiktigt, få egna målchanser har skapats. Häcken är ett lag som borde ha förutsättningar att hantera Kalmars offensiva fasta - vilket är smålänningarnas vassaste vapen för dagen.

Häcken kommer från en mycket bra match mot Örebro. Slaktade ÖSK och framför allt imponerade Youssef som central anfallare - en position Häcken slitit med ända sedan Jeremejeff lämnade klubben. Bengtsson och Yasin var mycket bra framåt.

Tror inte Kalmar gör mål här och då ska Häcken ha toppchans såklart. Finns även en viss chans att Mjällby tar ledningen nere i Falkenberg och då ska det mycket till för att Kalmar ska tappa kvalplatsen. De kommer givetvis ha koll på läget och blir det så att Mjällby går ifrån kan en trygghet infinna sig i laget som i såfall slutar där de ligger inför den här omgången.

Blir säkert en försiktig match med rätt få målchanser inledningsvis. Över 90 minuter tycker jag Häcken borde vara bra nog för att vinna till slut.
Odds 1.89 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip