Kalmar FF tar emot BK Häcken på måndagen.
Mitt speltips: Häcken vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Lucky Sports .

Jag har stor respekt för Kalmar FF. De har ett par-tre spelare som är toppklass i Allsvenskan, men då namnen/klubben inte är av de flashigare slaget så blir det inte så mycket uppmärksamhet på dessa. Mycket av berömmet går till Rydström istället och visst kanske det är så att de här spelarna är bra i just kontexten han byggt upp. Men jag tycker Kalmar har haft lite medstuds nu i flera matcher i rad. Blåvitt hemma och Malmö borta blev två 1-0-segrar där matchbilden var helt jämn (Blåvitt) eller där motståndarna missade en mängd chanser (Malmö). Ingen sprudlande insats mot Varberg hemma senast, men en ny 1-0-seger. Rydström har gjort Kalmar till en maskin, men jag har faktiskt svårt att se truppen fortsätta prestera på så hög nivå, den är trots allt rätt tunn numerärt.

Dessutom har Kalmar svårt att omvandla spelövertaget till mål och målchanser. Bara sex lag har gjort färre mål än Kalmar hittills. I 13 av de senaste 14 allsvenska matcherna har de gjort max ett mål - då krävs det en hållen nolla för att det ska bli seger. Sju av Kalmars elva segermatcher har varit med just 1-0.
Nu ställs Kalmar mot seriens målgladaste lag - BK Häcken. Serieledarna från Hisingen har gjort mål i 20/21 matcher hittills och har bara förlorat två matcher på hela säsongen. Väldigt förenklat; gör Häcken mål, vilket de alltså "alltid" gör, måste Kalmar göra två för att vinna. Vilket Kalmar "aldrig" gör. Att matchen spelas på gräs är en fördel för Kalmar, men Häcken har trots allt gjort ett par bra insatser på det underlaget.

Kalmar lär ta hand om bollinnehavet, men jag ser att Häcken har fler poängspelare och matchvinnare. Det tror jag kommer bli avgörande om något lag ska vinna den här matchem, som jag tycker luktar lite kryss. Därför väljer jag DNB-varianten istället för raka tvåan.

Speltips: Häcken vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip