Det skiljer faktiskt bara en poäng mellan Kalmar FF och gästande BP i den Allsvenska tabellen. Det hade man inte kunnat tro när Kalmar började säsongen så starkt medan BP gjorde det motsatta. Nu är iallafall trenderna det omvända och BP har nu slagit Mjällby, Värnamo, Halmstad och kryssat mot Blåvitt. Inte så pjåkigt för en nykomling som var helt utdömda.

Kalmar FF spelade mot Djurgården på Tele2 senast. De började matchen starkt och hade framförallt ett farligt skott från Shamoun som kunde resulterat i mål. Överlag en bra halvlek men där Djurgården snabbt kontrade in 1-0. Därefter hittade Kalmar stundtals tillbaka till sitt spel men hade svårt att straffa Djurgårdens backlinje när de väl kom till ytorna. Dessvärre punkterade Djurgården matchen strax innan halvtid och Kalmar hade en tuff uppförsbacke. Närmade sig aldrig tillräckligt utan Djurgården vann matchen välförtjänt.

BP spelade oavgjort mot IFK Göteborg och höll sin fjärde raka nolla. Således har Anklev ännu inte släppt in mål sedan han fick chansen. Minst sagt imponerande. Under första halvlek turades båda lagen om att styra spelet, BP skapade några möjligheter men inte så mycket fler än så. Matchbilden fortsatte vara jämn under den andra halvleken, där IFK Göteborg tog över mer och skapade ett tryck mot BP, men utan att skapa stora chanser. Medan i slutet kändes det som BP hade lite mer ork och kontroll men det blev aldrig någon riktig forcering.