Spännande kvartsfinal i svenska cupen mellan två bra allsvenska lag!

Vägen till kvarten:

Kalmar - Trelleborg 2-1
Sylvia - Kalmar 0-2
Kalmar - Sirius 2-0

Så här spelade KFF (3-4-3): Ricardo Friedrich – Johan Stenmark (Lars Saetra 62), Rasmus Sjöstedt, Elias Olsson – Axel Lindahl, Calle Gustafsson, Romario (Mohammed Issack 88), David Olafsson – Nahom Netabay (Kevin Jensen 78), Edvin Crona (Oliver Berg 45), Noah Shamoun (Simon Skrabb 62).

Djurgården - Brage 1-0
Brommapojkarna - Djurgården 0-3
Djurgården - Halmstad 1-1

Vasyutin - Bengtsson, Ekdal, Hien, Johansson, Schuller, Finndell, Eriksson, Holmberg, Edvardsen, Radetinac

På förhand är det inget snack om att Djurgården är favorit hos oddssättarna. Och det ska dem väl vara. Samtidigt är det tidigt på säsongen, Kalmar är trygga i sitt spel - och inte minst så spelas matchen på Guldfågeln arenas GRÄS. I mars. Den mattan kommer inte vara superb så här tidigt. För Djurgården, som spelar ett snabbt och direkt djupledsspel och brukar hög press i försvarsspelet, så är det inte ett underlag som passar dem allra bäst när det kommer till det egna spelet. Å andra sidan kommer det så klart att finnas lägen att sno bollen av övermodiga Kalmariter högt upp i banan.
Så frågan är hur modiga KFF kommer att vara på en svårspelad matta? Jag tror att de kommer att anpassa sitt spel lite mer till rådande förutsättningar för att inte bli uppätna av vargen. Samtidigt bygger Kalmars spel på mycket kombinationer och bollinnehav, som ju också är väldigt svårt på en dålig plan. Jag såg KFF mot Sirius och känslan är att Rydström har något bra på gång igen.
Min analys på förhand är att det kommer vara en match med rätt låg passningskvalitet jämfört med vad båda dessa lag är vana vid. Djurgården är som bäst hemma på Tele2 arenas dörrmatta, som är extremt (overkligt) snabb, medan Kalmar också trivs på mattor där det går att rulla boll på.
Min take här blir att spela underspel. Kalmar får se upp för Blårändernas fasta situationer för där har de alltid bra kvalitet med Magnus Erikssons fot. Samtidigt är Djurgårdens nya offensiv inte fullt kalibrerad så här tidigt på året och det kan Kalmar tjäna på den här lördagen.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1.81 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Svår rad på Stryktipset - våra experter tipsar om spikar och drag!




This is the stats tab
This is the post tip