Kan Djurgården rida vidare efter storsegern mot Malmö FF?

Senaste möten
Kalmar - Djurgården 0-2
Djurgården - Kalmar 3-2

Allsvenskan
4. Djurgården 9 4 3 2 16:7 15
9. Kalmar 8 4 0 4 11:8 12

Kalmar hemma
4 2 0 2 5:3 6

Formen
F, F, V, V, F

Senaste match
Häcken - Kalmar 3-1

Friedrich - Lindahl, Saetra, Sjöstedt, Olafsson - Berg, Gustafsson, Romario - Backman, Jansson, Shamoun

Djurgården borta
4 2 0 2 6:5 6

Formen
F, V, O, O, V

Senaste match
Djurgården - Malmö FF 4-0

Widell Zetterström - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Finndell, Schüller, Eriksson - Radetinac, Edvardsen, Haksabanovic

Det var verkligen inget snack när Djurgården tog emot ett brandskattat Malmö FF. 4-0 till Blåränderna var snarare i underkant när MFF inte fick ut i närheten av sitt bästa lag, och såg helt osynkat ut. Nu brukar DIF ha rätt så lätt mot MFF, särskilt på Tele2 arena, men det här var nästan pinsamt för den skånska storklubben. Djurgården har nu ännu en viktig match innan uppehållet och det mot Kalmar FF på bortaplan. Med en fin avslutning på våren så tror jag att DIF kan komma tillbaka in i guldracet. Inte minst då Marcus Danielson av allt att döma gör comeback i sommar och kanske, kanske får Hjalmar Ekdal sällskap av brorsan Albin som känns sugen på att lira i Djurgården innan han lägger av.
Skadeläget är inget att tala om i DIF medan Kalmar har en hel del att fundera på. Högerbacken Axel Lindahl, Nahom Netebay, Simon Skrabb, Kevin Jensen, Filip Sachpekidis och Lukas Rhöse är alla osäkra eller helt borträknade för KFF. Ett motstånd som Djurgården inte brukar ha så svårt för. Eller rättare sagt så har Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lätt för Henrik Rydström, oavsett vilket lag han tränar. Statistiken är talande.
Jag tror att Kalmars skador i kombination med att Djurgårdens intensiva och skickliga presspel passar hemmalaget illa summa summarum ger en bortaseger här.

SPELTIPS
Jag spelar Djurgården till 2.30 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!





This is the stats tab
This is the post tip