Guldjagande AIK tar sig ner till Kalmar på torsdagen.
Mitt speltips: Kalmar FF vinner hörnstatistiken. 2.30 på Bethard eller runt 2.18-2.20 på LeoVegas , Expekt , Betsson eller Nordicbet . I skrivande stund.

Rekade att Kalmar skulle vinna hörnstatistiken mot Halmstad i söndags till fina 2.60. Inför matchen skrev jag (uppdaterat snitten och antal hörnsegrar efter HBK-matchen):
"Rydströms gäng är ett av lagen med högst bollinnehav av alla allsvenska lag i snitt. Smålänningarna spelar som bekant en helt annan fotboll i år än under tiden med Nanne Bergstrand. Bollinnehavet och passningsspelet de praktiserar genererar ofta en hel del egna hörnor (5.22 per match i snitt). Kontrollerar ofta matcherna och släpper på så vis till väldigt få avslut och defensiva hörnor (3.69 är näst minst antal defensiva hörnor emot i hela serien - bara DIF är bättre). Spelar alltid likadant - oavsett motstånd. Vunnit hörnmatchen (haft flest hörnor) i 12/19 matcher."

Trots tidig mål-ledning lyckades de vinna hörnstatistiken enkelt mot HBK.

Intressant nog möttes de här lagen för två månader sedan. Kalmar hade väldigt mycket boll, men skapade extremt lite mot AIKs defensivt solida försvar. Sedan kom en AIK-hörna som förstörde den dagen för smålänningarna. Det var farligt på flera hörnor för AIK den dagen och med tanke på allt snack som varit om AIKs fasta situationer sedan dess är jag övertygad om att Rydström instruerat laget om att göra allt för att undvika att ge bort defensiva fasta.

AIK snittar nästan sex egna hörnor per match, bara DIF har ett högre snitt än så. Trots att de inte har så mycket bollinnehav och inte extremt många egna avslut per match ligger de högt för antal egna hörnor. Har ett rätt rakt spel med utpräglade yttrar och ytterbackar som gärna överlappar. Klart de kan vinna "hörnmatchen" här, men jag tror Kalmar har bättre chans att göra det än vad oddsen säger. Ser framför mig en matchbild där Kalmar maler på med sitt vanliga spel och försöker bryta ner ett AIK som är rätt bekväma med att stå lågt. Tror på bra chans att Kalmars bästa målmässiga resultat under matchen kommer vara 0-0 och så länge det blir så tror jag de har mycket bra chans att vinna hörnmatchen. Ett tidigt Kalmarmål är såklart mardrömmen, men med tanke på hur lätt AIKs fysiskt starka backlinje hanterade Kalmars rätt småvuxna offensvia spelare när lagen möttes på Friends tror jag på bra chans för AIK-nolla. Därför tycker jag det här spelet lockar till 2.30.

Speltips: Kalmar FF att vinna hörnmatchen. Bethard eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip