Kalmar FF tar emot AIK på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Hade underspelet på Kalmar även i veckan mot armeniska Pyunik. Såg bra ut, men tre mål sista tio saboterade det spelet. Ändå ett bra spel tycker jag. Inför matchen skrev jag:
"Kalmar FF hade väldigt fin utdelning under våren. Fick med sig fler poäng än vad som spelmässigt motiverades, mycket tack vare att Rajovic gjorde mål på typ allt. En sådan överprestation brukar dock inte hålla och det är lite där vi är med Kalmar just nu. Efter det allsvenska uppehållet har Kalmar 1-1-3 i Allsvenskan och det har sett ganska dåligt ut.

Offensiven nu när Rajovic inte gör mål känns väldigt tam helt enkelt. Skapar ganska få vassa målchanser. Så såg det ut även i första matchen och jag tror inte det blir lättare här."

Nu gjorde Rajovic mål ändå. Men ny förlust och rätt intetsägande spel. Jobbig långresa hem och bara två vilodagar. Tror inte det är någon offensiv topprestation på gång av Kalmar här.

AIK på gång med Berg

Efter uppehållet har det sett bättre ut för AIK. Periodvis bra prestationer men framför allt en del inspelade poäng. Nyförvärv som bidragit, spelare som kommit tillbaka efter skada. Framför allt defensivt har AIK sett väldigt bra ut tycker jag. Tror de har mycket bra chans att hålla nollan igen här, vilket de gjort i tre av fem efter uppehållet.

Framåt sliter AIK fortfarande. Guidettis prestationer har alla koll på, det är trubbigt. Faraj inte mycket skarpare. På ytterpositionerna har AIK spelat ytterbackarna Otieno och Modesto. Två bra spelare, men inte toppklassYTTRAR när det gäller kreativitet i det spelet.

Fått in välmeriterade cyprioten Pittas, vilket nog kan bli bra på sikt. Tror dock inte han är redo att kliva in från start direkt här då han inte varit i säsong. Åtminstone ingen 90-minutersspelare.

Fortfarande viktiga poäng på spel för AIK, som nog är väldigt angelägna att inte bjuda på något här. Två rätt bra defensiver. Jag tycker förutsättningarna för en målsnål undermatch finns där.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip