Kalmar FF tar emot Djurgården på söndagen.
Mitt speltips: under 2,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

KFF har haft u2,5 i 7/11 hittills.
DIF har haft det i 5/11.

Djurgården är laget som kanske imponerat allra mest hittills den här säsongen. Men på gräs har de gått 1-1-1 där de nollats i bägge poängtappen. Framför allt HBK-matchen i förrförra omgången var en spelmässig besvikelse. Har hittills inte lyckats imponera på gräs. Verkar som att spelet inte biter lika bra på det underlaget. Stundtals brutalt bra på Tele2-mattan där det går ruskigt fort, varit annorlunda på gräs.

Guldfågelns matta brukar vara bra, men just nu ska den vara katastrof enligt uppgifter jag tagit del av i veckan.
- Skicket i dag är långt ifrån allsvensk klass. Det är ett bekymmer för oss när vi vill driva och föra spelet. Det är så lite gräs. Jag är förbryllad över att det kan se ut så här i slutet av juli. Vi har haft både värme, regn och vind, säger sportchef Jörgen Petersson.

Knappast optimala förutsättningar för att spela boll alltså.

Defensivt är DIF ruskigt stabila. Sju insläppta är bäst i serien och de har även lägst xGa-siffra (tillsammans med AIK) enligt statistiktjänsten jag använder. Så knappast en slump att de släppt in få mål.

Även Kalmar FF ligger bra till i expected goals against-tabellen. Släppt in få mål också. Deras problem är snarare offensiven, där de bara lyckats göra elva mål hittills. Spelar väldigt fint med Rydsröms possession-orienterade spel, men har svårt att omvandla det till målchanser. Saknas lite spets framåt då spelarna helt enkelt inte är så vassa. Rullar och rullar, men ofta i ofarliga ytor. Har väl ingen riktigt bra målskytt i truppen. Spelet lär bli lidande om mattans kvalitét är så dålig som det verkar.

Jag tror det här blir rätt tajt och chansfattigt. Två bra försvar och en DIF-offensiv som inte funkar lika fint på gräs. För mig är det bättre chans för under 2,5 än vad oddsen säger och då blir det spel.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip