Över 2,5 mål mellan Kalmar FF och Elfsborg testas. Hoppas på målfest i kycklinggrytan.

0,1,2 mål = Förlust på spelet.
3 eller fler mål = Vinst på spelet.

Premiär nere i Småland. Gräsmatch. Nerv. Nog finns det argument för en målsnål kamp. Men jag tror Elfsborg blir ett riktigt "överlag" i år. Jag har gått igenom laget ett par gånger inför diverse cupmatcher och har då konstaterat att de:
- Har en väldigt offensiv balans på mittfältet, särskilt sedan defensive fältaren Henning Hauger lämnat under vintern.
- Har en spännande offensiv med 5-6 spelare som kan göra 10+ poäng under säsongen.

Truppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Emir Bajrami, Alex Dyer, Per Frick, Viktor Prodell

Verkar bli Simon Olsson och Dyer centralt, vilket som sagt är en offensiv balans. Lägg till att man kör med offensiva ytterbackar och har en vass trio i DG, Jebali och Lundevall - boråsarna har kapacitet att såra alla svenska lag.

Tänkbar elva:

Kevin Stuhr Ellegaard,
Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist,
Alex Dyer, Simon Olsson,
Daniel Gustavsson, Issam Jebali, Simon Lundevall
Per Frick

Det ska sägas angående Elfsborg att de så gott som alltid är betydligt bättre framåt än bakåt. Haglunds gäng är inte heller ett lag som åker på bortamatch och parkerar bussen, så nog lär de bjuda upp.

Kalmar FF känns svåra att värdera i år. En bra dag kan de rå på de flesta lag, framför allt på hemmaplan. När allt stämmer och när Rasmus Elm ligger nära sin högstanivå är smålänningarna riktigt bra. Saknar någon offensiv pjäs och även viktige mittfältaren Ismael. Truppen:


Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson
Emin Nouri, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Markus Thorbjörnsson, Adel Ziarat, Stefan Larsson
Rasmus Elm, Tobias Eriksson, Svante Ingelsson, Melker Hallberg, Filip Sachpekidis, Calle Johansson, Adrian Edqvist
Romario, David Elm, Papa Diouf

Tänkbar elva:

Söderberg,
Nouri, V. Elm, Biskupovic, Larsson
Eriksson, R. Elm, Hallberg, Sachpekidis,
Romario, D. Elm

Tycker inte Kalmars defensiv varit sådär solid och stabil som man vant sig vid från tidigare år. Detta baserar jag på hur det såg ut i fjol och under försäsongen (inkl. cupen). Med andra ord kan jag lätt se båda lagen göra mål här.

Jag känner inte heller att det här är en match där lagen (likt IFK vs MFF) går in i premiären med stor tyngd på axlarna. Där rekade jag underspelet mot bakgrund av att jag såg framför mig ett scenario där bägge lagen nöjde sig med eventuellt 1-1. Så slutade det då, tycker inte det behöver sluta på samma sätt här. Elfsborg bjuder upp och har en vass offensiv. Kalmar har hemmaplan med allt vad det innebär.

Sassa brassa, mandelmassa, vi vill höra näten rassla.

1-2? 2-1?

This is the stats tab
This is the post tip