Blytungt bottenmöte i Kalmar när Falkenberg gästar.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
2.05 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

När matchen sparkar igång vet vi mer om tabelläget, då Sundsvall spelar mot Helsingborg tidigt på förmiddagen. Men oavsett hur det går där är det här en riktig nyckelmatch för bottenstriden. Inför den här omgången ligger Kalmar just över strecket, tre poäng före Giffarna. Falkenberg ligger sist, men har bara en poäng upp till kvalplatsen. För Falkens del är det här en match de måste vinna till varje pris om de ska spela i Allsvenskan även 2020. Ett kryss hade inte varit en katastrof för Kalmar, men då blir de beroende på andra lags resultat. Seger hade, i stort sett, säkrat kontraktet.

13 Kalmar FF 28 4 11 13 20-41 23
14 Gif Sundsvall 28 4 8 16 29-46 20
15 AFC Eskilstun 28 4 7 17 23-54 19
16 Falkenberg 28 4 7 17 21-60 19

Kalmar har gjort minst antal mål i serien. Nollade i fyra raka och tre mål på åtta matcher är inget som skrämmer. Har kalla forwards och ett MP-spel som inte får ut det bästa av lagets offensiva spelare. Men här ställs de mot Falkenberg, som har seriens sämsta defensiv. Falken har lyckats hålla nollan i en enda bortamatch den här säsongen. Tycker det ska vara omöjligt för Kalmar att få ut så lite av sina offensiva spelare att de inte lyckas såra ett defensivt svagt Falkenberg som dessutom måste gå för segern.

Kalmars defensiv är klart bra sett till tabelläget de har och Falkenbergs offensiv är inget som skrämmer heller. Men tycker Falken fått lite dålig utdelning sett till hur de faktiskt spelat. Har en xG-siffra på 34, så de "borde" gjort 13 fler mål än de har gjort. De är inte helt ofarliga och här måste de som sagt gambla för att ta segern.

Ett mål åt något håll hade öppnat upp den här matchen rejält. Det är definitivt en match att följa live, då det kan bli rejält läge att spela överspel på målmarknaden beroende på vad det står. Men jag tar det här överspelt redan före. Någon gång ska väl Kalmar få ut något av sina offensiva spelare och mot ett defensivt svagt Falkenberg är det bra läge för det. Samtidigt borde Falkenberg ha hyggliga chanser att näta också och med tanke på att 1-1 är ett uselt resultat så känns överspelet fint.

2-1 åt något håll?

Speltips: Över 2,5 mål. 2.05 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip