Kalmar FF tar emot Halmstad på lördagen.
Mitt speltips: Rak seger på smålänningarna.

Sjuan mot tian. Kalmar är fyra poäng före. Två stilar som möts:
Rydströms possession-Kalmar mot Haglunds välorganiserade och defensivt starka HBK. Kalmar är ett av lagen med högst bollinnehavssnitt, Halmstad har lägst snitt.

Att Kalmar kommer ha mest boll och föra spelet här känns givet. Frågan är om de kan bryta ner Halmstad, som släppt in minst antal mål i hela serien. Jag vill ändå tro det. Mest för att:
- Halmstad har två avstängningar (Baffo i mittförsvaret och Al-Ammari på mittfältet). Bägge har startat alla matcher hittills. HBK har en rätt så tunn trupp - finns ingen jättestor bredd. Medanandra lag kan få in lika bra spelare vid avstängningar tror jag på försvagning här.
- Kurtulus (spelat typ allt hittills) blev officiellt klar för Bajen i ondsdags. Lämnar dock först efter säsongen. Frågan är hur Haglund hanterar den situationen. Kanske får högerbacken spela och det påverkar honom inte, men det kan ju aldrig vara positivt i alla fall.
- Kalmar känns klart på gång. Väldigt bra insats mot Norrköping senast. Ställt om uppställningen lite, vilket gjort att de känts vassare än tidigare - då det var mycket bollinnehav och få målchanser.
- Berg, Ring i fortsatt bra form och mot Peking fick äntligen Fröling utdelning. Han är nog spelaren med högst höjd i laget.

Kalmar har Sebastian Ring avstängd och någon skada i backlinjen - ska inte påverka så mycket.

Halmstad är extremt svåra att göra mål på, men tyvärr för deras del skapar de väldigt lite. Tror det finns rätt stor risk att de blir nollade igen. När de inte får spela den hopspelade elvan Haglund nött med blir defensiven nog något sämre och mot ett Kalmar som känns på gång igen blir det svårt att hålla emot hela matchen.

1-0?

This is the stats tab
This is the post tip