Över 2,5 mål mellan Kalmar FF och Bajen spelas.

Serieledarna från Söder har varit seriens mest målglada lag under våren. 3,7 mål per match i snitt har det blivit. Gjort klart flest mål i serien, men också släppt in "mittenlagsmycket". Gått ö2,5 mål i 9/10 matcher.

Ställs nu mot seriens målsnålaste lag i Kalmar FF (2,2 per mach i snitt). KFF har 5/10 matcher ö2,5 mål.

Vilken typ av match blir då det här?
Ja, till viss del blir det väl Hammarbys offensiv mot Kalmars defensiv. Nanne Bergstrand lär formera ett lag som i vanlig ordning jobbar hårt, bjuder på väldigt lite och tar varje offensiv fast situation på yttersta allvar. Samtidigt borde Kalmar kunna kapitalisera på Bajens bjussiga bakre led (serieledarna har endast hållit nollan i en match i år - mot BP).

Hammarby får tillbaka Andersen, vilket gör att innermittfältet blir lite mer dynamiskt jämfört med derbyförlusten mot AIK - då Fenger fick vikariera bredvid Junior. Det borde göra laget bättre rustade för att nysta upp ett lågt stående motståndarlag. Tror också det var väldigt nyttigt för Hammarby att vara matchlediga i veckan, vilket gett god tid att ladda om efter den ruggigt tunga derbyförlusten mot AIK förra söndagen. Ett par spelare har dragits med småskavanker, så lite rehab har nog gjort gott.

Oavsett utgång här så avslutar Hammarby vårsäsongen som serieledare. Resultaten har varit över alla förväntningar. Tror de kan gå in rätt så avslappnat in i den här matchen tack vare det. Kalmar FF har skrapat ihop en vettig poängsumma också. Med tanke på att det finns tre-fyra räddningsplankor i serien borde Nanne kunna släppa åtminstone liiiite på handbromsen här. Sista matchen för vårsäsongen, rätt mycket publik, bra väder etc. - lite underhållning kan vi väl få.

Tror inte det blir en öppen match som böljar fram och tillbaka och innehåller 20 målchanser. Men tror Bajens offensiv är tillräckligt bra för att göra minst två mål på KFF och tror även smålänningarna har ett mål i sig här.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip