På Guldfågeln Arena tar formsvaga Kalmar FF emot ett underpresterande Hammarby i Allsvenskans åttonde omgång.
Mitt speltips: raka bortasegern till fina 2.25 gånger pengarna på Casumo , 888sport & Unibet .

Kalmar fick en bra start på serien och inledde med två vinster på de tre inledande matcherna, därefter har det går tyngre och man har nu fyra raka förluster efter att senast tappa ledning 1-0 till förlust med 1-2 sista fem minuterna mot Elfsborg. Laget har som sagt haft de tufft de senaste fyra matcherna och det märker man även på hur mycket mål man lyckats med framåt vilket endast är två på de fyra senaste, laget har alltså mycket att jobba med i offensiven. Och nu när lagets kanske vassaste offensiva spelare Nils Fröling dragit på sig en skada blir det inte lättare.

Hammarby kommer till matchen efter att ha fått en mardröms inledning på en serie som man var tippat att va med i toppen i. Man har på de sju inledande omgångarna spelat ihop endast sju poäng vilket placerar laget på en tolfte plats. Man spelade lika senast hemma mot formstarka Sirius där det blev 0-0. Laget har inför säsongen hämtat in spelare som Paulinho och Khalili som skulle göra skillnad o offensiven samtidigt som man fått behålla Tankovic, så offensivt individuella kvaliteter finns det gott om i laget.

Hammarby måste verkligen börja vinna för att ha någon chans att hänga med topplagen och det tror jag att man gör emot Kalmar. Hammarby är det bättre laget på pappret och man möter ett Kalmar som kommer in till matchen efter fyra raka förluster och en sen tappad ledning senast, alltså ett formsvagt hemmalag som är en perfekt match för Hammarby att komma på vinnarspåret igen mot. Som sagt man är det bättre laget och om offensiva spelare som Tankovic och Khalili etc börjar leverera ska detta vara en vinst för bortalaget. Därför blir mitt speltips rak borta seger till 2.25 på Casumo mm.

This is the stats tab
This is the post tip