Kalmar FF tar emot Hammarby på söndagen.
Mitt speltips: Kalmar att ha flest hörnor. 2.17 på LeoVegas , Casumo eller Unibet .

Har rekat en del hörnspel med god lycka hittills den här säsongen. Vill initialt nämna att det såklart finns ett visst slumpmoment i hörnspel då ett tidigt rött kort/ledningsmål för laget du spelar att ha många hörnor/vinna hörnstatisitken mest troligt innebär att ditt spel är rökt. Men precis som med alla spelformer handlar det om att hitta värde. Och kan du använda statistik, har en bra bild av hur lagen spelar och kan förutspå matchbild hyfsat väl kan du hitta fina spel på hörnmarknaderna. Och det finns såklart en viss slump i vanliga 1x2/hcp/över-under-spel också.

Kalmar "vann" hörnstatistiken i sina fem första matcher. Föll sedan knappt mot Blåvitt och klart mot MFF i den statistiken. Spelmässigt är det en total förvandling jämfört med Nanne Bergstrands lågt stående inkast-lag. Näst högst bollinnehavssnitt. Bara Djurgården har ett lägre snitt för hörnor emot hittills. Kalmar spelar numera en underhållande passningsorienterad fotboll där de vill vinna på egen skicklighet. Men de saknar offensiv spets, vilket gör att jag tror de får svårt att vinna särskilt många matcher, de kommer göra för få mål tror jag. Därför gillar jag att spela hörnor på Kalmar - det är ett bra lag jag inte tror kommer leda matcher så ofta trots att de spelar bra och för matchen.

Rydström sågade lagets insats mot Malmö FF. Tror han överdrev lite i intervjun för att skicka en signal till laget, så illa var det inte tycker jag. Men tydligt att de kommer fortsätta spela som de gjort första sju omgångarna trots att de stressades till ett par misstag mot Malmö, vilket blev kostsamt. Så kommer garanterat vilja ha bollen och föra spelet.

Hammarby har tio lag före sig i antal egna hörnor/match-tabellen. Åtta lag har färre hörnor mot/match. Så hittills har de inte varit ett lag som öst på och haft jättemånga egna hörnor. Förlorat hörnmatchen i tre av sju. Gillar att ha mycket boll själva, men är inte riktigt samma ösiga lag de var 2019. Lite mer direkta skulle jag säga. Att de inte trivs på gräs är ganska väldokumenterat vid det här laget. Har två förluster & en vinst på underlaget hittills. Inte konstigt att det blir förluster när motståndet är tuffast tänkbara (Malmö + AIK) men värre är väl att prestationerna inte varit så bra och att spelet hackat.

Klart Hammarby skulle kunna föra spelet och skapa fler egna hörnor än Kalmar här. Men jag tror inte det, ser framför mig en match där bollinnehavet blir jämnt och att det kommer vara kryss/Bajenledning en stor del av matchen. Så länge vi har oavgjort/Bajenledning tycker jag oddsen på vilket lag som har flest hörnor ska vara betydligt jämnare än vi bjuds i nuläget. Håller inte Kalmar som så stor "hörnunderdog" och tror att de mycket väl kan vinna hörnstatistiken mot Bajen här.

This is the stats tab
This is the post tip