Att båda lagen gör mål blir mitt spel i Kalmar FF-IFK Göteborg.

Hittills har båda lagen gjort mål i tre av de här lagens fyra matcher. Kalmars premiärförlust mot Sirius och Blåvitts Elfsborgsslakt är undantagen.

Intressant match mellan två lag som kommer från ett par positiva insatser:
Blåvitt körde som sagt över Elfsborg i omgång två, förtjänade mer än de fick borta mot DIF och var senast klart bättre (3-1-seger) än ett Helsingborg som imponerat fram till dess.
Kalmar kryssade borta mot Bajen och hemma mot IFK Norrköping innan segernollan spräcktes uppe i Sundsvall senast. Var det klart bättre laget och förtjänade segern där.

Smålänningarna har rätt många helt okel alternativ framåt: Isak Magnusson imponerar med sin speed, Rasmus Elm har startat varje match, Viktor Elm är alltid farlig på fasta, Papa Diouf är en tung centertyp, El-Kabir bör bli bättre och bättre...
Bortsett från Rasmus Elm känns Kalmar inte så beroende av enskilda spelare offensivt.

För Blåvitts del startdebuterade Lasse Vibe senast. Den danske frälsaren gjorde (såklart) mål direkt. Succé-Nygren fortsatte imponera, precis som ett par av de unga mittfältarna. Blåvitt har anpassat sitt spel lite efter truppen de har nu. Spelar mer vertikalt och målmedvetet, det är mindre naivitet och possession för possessions skull. Tar mindre risker bakåt. Får tillbaka Kharaishvili här, som var avstängd senast.

Kalmar lär ha en rätt offensiv approach till den är matchen med tanke på att de har hemmaplan. Magnus Pehrsson har ambitionen att coacha spelande lag. IFK Göteborgs defensiv känns inte betongstark direkt - så nog lär Kalmar skapa sina lägen. Poyas IFK Göteborg är också ett i grunden offensivt lag. Därför tror jag det blir relativt öppet här. Tycker oddset på att båda lagen tilltalar för mycket för att inte syna.

1-1 kanske?

Speltips: Båda lagen gör mål - 1.90 bet365

This is the stats tab
This is the post tip