Speltips: Kalmar FF - J-Södra

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2017-10-23 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80
Tips: BLGM
Det var längesedan ett Smålandsderby var så hett som det kommer bli i afton när Kalmar FF gästar Jönköping. Två lag som är indragna i nedflyttningspratet, men där hemmalaget kommer in med aningen desperatare utgångsposition. Jag finner 'BLGM' (Båda Lagen Gör Mål) spelvärt till @1.80 på Unibet.
_______________________________________________________

***Statistik***

12) Kalmar 27 9-5-3 30–43 (-13) 32
14) J-Södra 27 5-10-12 29–46 (-17) 25

J-Södras senaste fem:

1–1 IFK Göteborg (B)
3–1 IK Sirius (H)
2–2 GIF Sundsvall (H)
1–1 AFC Eskilstuna (B)
0–2 AIK (B)

Kalmars senaste fem:

1–1 IFK Norrköping (H)
1–1 Halmstads BK (B)
2–1 Östersunds FK (H)
0–1 Örebro SK (B)
2–0 Hammarby IF (H)
_______________________________________________________

J-Södra:
Att Jönköpings Södra IF skulle upplevas som en klubb vilka hör hemma i Allsvenskan efter sin blott andra säsong sedan 1960 var otänkbart för mig, men tack vare tränare Jimmy Thelin har klubben varit ett charmigt tillskott.
I år har det dock gått aningen motigare ifjol, en del på grund av skador på nyckelspelare, och sett över säsongen är kvalplaceringen ganska logisk. J-Södra har haft flera chanser att ligga på säkrare mark inför de tre sista omgångarna, men man tog varesig chansen mot Sundsvall eller Eskilstuna. Nu behövs tre poäng mot Kalmar när hela staden vallfärdar för att få uppleva höstderbyt.

Skadeläget ser ljusare ut, lokaltidningar menar att både Anton Cajtoft är tillgänglig för spel och även Robert Gojani, trots att den sistnämnde kände av en skada på träning tidigare i veckan.

Förutsättningarna är ganska klara; Satsar J-Södra på kontrakt över 2018 innan november är seger det enda som gäller, då GIF Sundsvall på 13e plats tog poäng under söndagen mot Norrköping. Oavgjort ger föga då Djurgården borta och Östersund hemma är de resterande matcherna.

***

Kalmar;
Jag har nämnt det flera gånger tidigare, men vad sevärt Kalmar FF är under Nanne Bergstrand. Inte för det alltid bjuds på champagnefotboll, utan för att laget sällan spelar under sin förmåga. KFF kommer in till matchen med en viss press från J-Södra från kvalplats, men vid minst oavgjort har Kalmar säkrat kontrakt över 2018 - något de gärna vill då, likt motståndarna, har två tuffa matcher framöver – mot Häcken respektive Djurgården.

Skadelistan innehåller David Elm (10/0), Måns Söderqvist (3/0), Rasmus Elm (3/0) och målvakt Ole Söderberg (5/0). Viktor Elm fick en känning på träning, men ska vara startklar enligt Nanne Bergstrand.
______________________________________________________________________________

***
Slutanalysen är att det ett J-Södra som är pressat att göra mål och gå för seger, mot ett skickligare Kalmar även de går för vinst men samtidigt är nöjda med kryss. Det har väldigt sällan blivit målsnålt när lagen spelat i årets säsong, och inte lär det bli imorgon heller? 1-1 ligger närmast till hand, men vad det än blir tror jag att båda lagen gör mål. Unibet erbjuder höga 1.80, vilket vi tackar för!
  Kalmar FF - J-Södra
Spela på Speltips Kalmar FF - J-Södra
Semmler - 23 Oktober 2017 - 05:35
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Mayer - Ramos
Tennis - ATP Hamburg - Mayer
1.71
15:00  Ferrer - Molleker
Tennis - ATP Hamburg - Mol +4,5 games
1.70
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM + ö2,5
1.91
14:00  Delbonis - Lopez
Tennis - ATP Gstaad - Lopez
2.45

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar