Kalmar FF tar emot Mjällby på måndagen.
Mitt speltips: Mjällby vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Asian handicap 0.
Odds 2.23 LeoVegas , Unibet & Casumo .

Småland mot Blekinge. Lag 15 mot lag 8.

Kalmar ligger näst sist i tabellen inför den här omgången. Vunnit tre matcher på hela säsongen och har bara 13 inspelade poäng. En seger senaste 13 matcherna. Ändå är de rätt stora favoriter här, det kan jag inte riktigt köpa. Visserligen har Kalmar spelat bättre än vad de fått betalt för i poäng, men de saknar alltjämt en vass forward som kan omvandla bra spel till mål. Fröling skulle kunna vara den spelaren, men han har varit skadad och gick tyvärr sönder igen nu i veckan och lär vara out igen. Dessutom är kaptenen Viktor Elm borta pga en knäskada. Ett stort avbräck.

Mjällby är svårspelade och bra. Satte stopp för Malmös segersvit senast, trots att viktige "Löken" var avstängd. Han är tillbaka här. Nykomlingen har gjort en stark säsong där de varit med i alla matcher de spelat utom bottennappet mot Elfsborg. Spelarna de värvade inför säsongen har mestadels kommit in i laget på ett mycket bra sätt. Ogbu är otroligt nyttig, Moro jobbig att möta, Batanero har sett okej ut senaste omgångarna, Agardius/Björkander är stabila allsvenska spelare. Sen har spelare som tillhörde laget redan i fjol visat att de klarar av Allsvenskan mycket bra; Jeahze har varit väldigt fin, Löken visar klass etc etc.

Kalmar ligger risigt till tabellmässigt och har all press på sig i en sån här match. Mjällby kan gå in i den här matchen rätt avslappade. Tror inte Lantz gäng förlorar mot ett Kalmar som har väldigt svårt att vinna och som är svaga i respektive straffområde.

Att spela Mjällby till såhär tydliga underdog-odds känns mycket bra.

This is the stats tab
This is the post tip