Speltips: Båda lagen gör mål till 1.88 hos Pinnacle


Efter en tung start blev det äntligen en seger för Kalmar FF som nu kanske kan lugna diverse experter och supportrar med insparkskritiken som “gett” bort ett par förluster. För GAIS del så blev den tuffa starten ett uppvaknande och därefter har det varit idel positiva prestationer. Poängmässigt måste dock båda lagen ligga i och denna match blir således viktig, en typisk match som åtminstone Kalmar FF behöver vinna på hemmaplan och kommer vilja framåt.

Kalmar
Senaste match: Elfsborg - Kalmar 1-2
xG: 1.45 - 0.86 (ws)
Skott/skott på mål: 17/4 - 8/3
Possession(%): 44 - 56
Hörnor: 10 - 4
Kalmar gör en fin insats redan från start där de lyckas stänga ner Elfsborg redan i första halvlek och inte heller helt ologiskt ta ledningen strax innan halvtid. I andra kom Elfsborg ut som ett nytt lag och lyckades få en tidig kvittering, därefter kändes det som de också skulle gå segrande innan Kalmar genom Simon Skrabb skulle snyggt göra 2-1. Därefter fortsatte Kalmar att spela ett modigt passningsspel medan Elfsborg mest fick jaga boll. Kul att känna igen Kalmar igen och viktigt att Islamovic fick göra mål.

GAIS
Senaste match: GAIS - Mjällby 2-1
xG: 1.04 - 0.73
Skott/skott på mål: 14/5 - 7/4
Possession(%): 48 - 52
Hörnor: 6 - 6
Hemmalaget gjorde ett par förändringar inför match och ställde en lite annan typ av elva. Det positiva GAIS skulle dock gå att känna igen redan från start där de kontrollerade matchen och ofta lyckades återerövra bollen. Mjällby hade det tufft i den första halvleken. Andra halvlek skulle bli lite mer svängig men där Jack Cooper Loves byte skulle bli den stora skillnaden mellan lagen, med två mål såg han till att GAIS tog tre poäng efter att ha skapat en del chanser.

Avbräck Kalmar: Melker Hallberg (osäker), Robert Gojani (osäker), Johan Karlsson (långtid)

Avbräck GAIS: Krasniqi (osäker)

Båda har utöver det långtidsskador som ännu inte deltagit så mycket i träning.

Det kan nog bli fart på denna match!

GAIS känns lite Rock 'n' Roll och har bjudits på höga toppar och djupa dalar, men varje match har varit svängig och står för en fortsatt offensiv fotboll med hög press och mycket fart. Hemmalaget Kalmar FF vågar fortsatt spela med ett stort mod trots ödesdigra misstag, de är säkra i sin spelidé och tummar inte på något. Känns som båda lagen vill mycket i offensiven och Kalmar FF får en lite ny dimension återigen med en mer targetliknande målskytt i Dino Islamovic som gjorde mål senast, medan hos GAIS lyckades de komma rättvända gång på gång mot Mjällby. Tror det finns goda chanser för en chansrik match för båda lagen men där Kalmar FF också kommer behöva öppna upp sig mer på hemmaplan. Förmodligen går GAIS bort sig en del i sin höga press mot ett possessionorienterat Kalmar medan GAIS å andra kan såra Kalmar rätt väl i sina snabba omställningar. Båda lagen gör mål här och vi får en underhållande matchbild.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.88 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip