Kalmar FF tar emot Giffarna på Guldfågeln. Jag tror att hemmaplansfördelen avgör i dag.

Senaste möten
GIF Sundsvall - Kalmar 1-3
Kalmar - GIF Sundsvall 3-0

Allsvenskan
6. Kalmar 13 6 2 5 16:13 20
10. Sundsvall 13 5 3 5 20:18 18

Kalmar hemma
6 3 2 1 7:3 11

Formen
F, V, O, F, F

Senaste match
Kalmar - Djurgården 0-1

Giffarna borta
5 1 1 3 8:11 4

Formen
F, F, V, V, F

Senaste match
GIF Sundsvall - AIK 0-1

Två positiva överraskningar ställs emot varandra den här lördagskvällen. Nanne Bergstrand har fått till det bra med Kalmar och tre pinnar här skule skjuta upp laget på 23 poäng och som sämst behålla sin sjätteplats inför nästa omgång. Finns en hel del intressanta spelare i laget, en bra mix mellan egna unga talanger, utländska spetsspelare och rutin i Elm mfl. I dag saknas Viktor Elm pga avstängning men man får brassen Jajá spelklar, en offensiv mittfältare som ska bli spännade att se. I övrigt spännande spelare som Hago, Nixon, Erton, Romario mfl. Rasmus Elm är med i truppen. Torsk senast mot Djurgården med uddamålet, ett defensivt starkt Dif. Matchen innan dess 1-3-seger borta mot Blåvitt så ingen formsvacka redan nu. Jag tror man kan studsa tillbaka här.

GIffarna gjorde en riktigt bra match mot AIK senast. Förlusten i slutminuten var inte rättvis, då Giffarna faktiskt var bättre under långa stunder. Men det handlar om att göra mål och det har inte Sundsvall gjort varken mot Häcken (3-0-torsk) eller hemma mot Dif. Nu är dessutom den farligaste anfallsspelaren Romain Gall såld till Malmö FF vilket gör att anfallet ser mycket mindre farligt ut. Maic Sema och LInus Hallenius får tillsammans med (förmodligen) Peter Wilson stå för anfallsspelet. Mycket finess och spets som tappas med Gall och nu väntar en match på bortaplan mot ett Kalmar man hade svårt för i fjol.

Två nya spanjorer i laget, en mittfältare och en mittback, vi får se om de spelar här. Kim Skoglund borta på grund av skada senast. Giffarna har sin styrka i passningsspelet och jag tror inte man gynnas av matcher på gräs där det går lite långsammare än på Idrottsparkens plastmatta.

SPELTIPS
Känslan är att hemmaplan, individuell kvalitet, är till Kalmars fördel. Sundsvall utan Romain Gall får svårare i sin offensiv. Jag spelar rak hemmaseger till 1.93 (asian hcp -0,5) hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip