Kalmar tar emot IFK Göteborg på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Kalmar inledde säsongen med att förlora med 1-0 mot Malmö FF. Var rätt så kraftigt nedtryckta en stor del av matchen, men släppte inte till så många vassa målchanser. MFF kom till en hel del avslut, men det blev sällan sylvasst.

Skapade några lägen framåt, men saknade kvalitet i avgörande lägena. Rajovic inledde bra på försäsongen och i cupspelet, men tycker det går att sätta vissa frågetecken kring om han verkligen kommer ösa in mål i den här serien. Det är väl tvivlet jag känner runt Kalmar överlag den här säsongen - har de tillräckligt många mål i truppen? Defensivt är det samma lag som gjorde det bra i fjol och Friedrich är en av de bästa målvakterna i ligan fortfarande.

Tidig kris hos Blåvitt

IFK Göteborg inledde också med en 1-0-förlust. Om Kalmars förlust i Malmö var hyfsat hedersam var Blåvitts hemmatorsk mot Värnamo något annat. Inledde okej men föll sedan tillbaka och i andra halvlek var Värnamo bättre. Marcus Berg ser fortsatt ut att vara hämmad fysiskt och som lök på laxen senast gjorde han ett oturligt självmål. Även Norlin, lagets näst vassaste offensiva spelare, såg hämmad ut av någon smäll. Bakom den duon finns inte så mycket när Carneil saknar självförtroende och Markovic är iskall.

Saknar fortfarande en tränare och det är väl vad många spelare går och väntar på.

Efter den jobbiga inledningen för Blåvitt ska de nu åka till Kalmar. Därefter väntar Malmö FF...
Tror inte de bara går ut och tokgasar här. För ett tidigt baklängesmål skulle kunna bli förödande för deras del. Så jag tror att de kommer känna sig in i matchen. Dra sig tillbaka och låta Kalmar ta hand om bollinnehavet. Att Gustav Svensson saknas (bekräftades efter att jag tog spelet) är ett defensivt avbräck, men jag skulle gissa att Adam Carlén får chansen på hans position och det är en liknande spelartyp.

Jag tror inte det här blir en böljande hawaiihistoria där lagen byter chanser med varandra. Ser framför mig en rätt försiktig match med ett uddlöst Kalmar som har mest boll medan Blåvitt försöker hålla sig kvar i matchen.

1-0, 1-1 eller 0-1 känns som tänkbara slutresultat i min bok.
This is the stats tab
This is the post tip