Kalmar FF tar mot IFK Göteborg på söndagen.
Mitt speltips: Blåvitt vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Asian +0 eller DNB alltså.

Två nollpoängare drabbar samman och det måste väl vara så att det är rätt stor risk för kryss. Hade kunnat passa bägge lagen att bryta poängnollan. Skulle det bli så får vi insatsen tillbaka. Jag gillar Blåvitt som relativt kraftig underdog på nollbollen här.

Blåvitt inledde Allsvenskan med att förlora med 4-1 mot Djurgården. Speciell match där de var väl så bra som DIF första 25 innan en onödig utvisning förstörde den dagen. Föll sedan med 1-0 mot HBK i en match där de släppte till ett tidigt mål vilket var typ enda målchansen HBK hade. Därefter runt 80% boll, kraftigt spelövertag och missad straff. Att Blåvitt står på noll poäng efter de här matcherna känns lite väl hårt.

Jag tror fortfarande Blåvitt kan ha en hygglig säsong. Haft en tuff försäsong med en hel del skador, en del spelare är fortfarande borta (Dahlberg, Wendt etc.). Men det borde finnas bra sparkapital på spelare som Oscar Pettersson (nyförvärv som inte hittat rätt ännu) och Sebastian Ohlsson (nyligen tillbaka från skada, ska vara en av lagets bästa spelare).

Kalmar lite överskattade?

Kalmar står också på noll poäng. Bjöd på för mycket mot Bajen i premiären och tappade 1-0 till 1-2 sent mot Sirius senast. I den matchen gick de in som favoriter men spelades upp live och plötsligt var Sirius favorit. Jag tycker det varit lite väl positiva tongångar runt Kalmar under försäsongen och cupspelet. En del målade upp laget som en outsider för platserna 4-6. Så högt håller inte jag smålänningarna. Som jag skrev inför Hammarbymatchen:

"- Calle Gustafsson är fortsatt skadad (utgår från att han är out igen då jag inte hört något nytt).
- Johan Karlsson har missat hela försäsongen.
- Tappat Hummet (offensiv nyckelspelare), Ricardo Friedrich (kapten) och Ólafsson (spelade SAMTLIGA minuter i fjol). Lägg till att de tappade Rajovic i somras.
- Haft sina sedvanliga planförsäsongsproblem där de behövt åka runt halva Småland för att träna på småplaner."

Förlusterna hittils har varit rättvisa för Kalmar. Överpresterade sin underliggande statistik kraftigt i fjol och jag tycker inte truppen ser lika bra ut i år på pappret. Men om de blir sämre placeringsmässigt i år är det ingen skam - har en rätt så liten budget och "ska" ligga kanske 9-12 i tabellen över tid.

Här tycker jag Kalmar är lite väl stora favoriter. Gräsmatch och rätt kort resa för blåvittspelare/fans - håller inte hemmaplansfördelen särskilt stor. Sen tror jag det kan passa Blåvitt bra att möta ett mer bollspelande Kalmar (jämfört med lågt stående HBK) i det här skedet.

Tajt och jämnt säkert. Målsnålt ingen vild gissning. För mig är det högt på Blåvitt här, för jag tycker de har klart bra chans.

Speltips: Blåvitt vinner, insatsen tillbaka på oavgjort.
This is the stats tab
This is the post tip