Speltips: 1X till 1.81 hos nya Expekt

_________

Från ingenstans lyckades Kalmar FF göra en fantastisk match mot serieledarna Elfsborg och helt plötsligt är allt frid och fröjd igen. Segern kommer göra mycket för självfötroendet och nu längtar man nog efter att få spela hemma igen inför sina supportrar där det senast blev en riktig missräkning. På besök kommer BK Häcken som inte har råd med några fler förlorade poäng i toppstriden, de kommer närmast från match mot Leverkusen i Europa League där det blev en överkörning, som dock var väntad. Nu handlar det om att snabbt återhämta sig både fysiskt och mentalt och ställa sig redo inför denna tuffa bortamatch.


Kalmar
Senaste match: Elfsborg - Kalmar 0-3
xG: 1.03 - 1.63 (wyscout)
Skott/Skott på mål: 18/5 - 11/8
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 8 - 7
Det var nog ingen som såg detta komma inför matchen med ett hungrigt Elfsborg på konstgräs mot ett Kalmar som inte hittat upp till sin nivå på sistone. Effektiviteten var dock framme och inom en sjuminutersperiod gjorde Kalmar FF hela tre mål. Även imponerande att hålla ihop det under andra halvlek och aldrig släppa in Elfsborg i matchen.

Häcken
Senaste match: Häcken - Halmstad 3 - 2
xG: 1.2 - 1.97 (wyscout)
Skott/Skott på mål: 20/7 - 10/5
Possession(%): 68 - 32
Hörnor: 7 - 4
Lika märklig match var det för BK Häcken som hade ledningen efter den första halvleken men där man ställde skorna i början av den andra halvleken och Halmstad kunde göra både kvitteringen och ta ledningen inom loppet av tre minuter. Häcken skulle dock komma tillbaka som så många gånger förr, ledningsmålet kom på övertid. Nära ögat således mot ett svagt Halmstad.


Truppläget är positivt hos båda klubbarna där det inte är några nya skador eller avstängningar från senast.

Kort vila för Häcken efter tuffa matchen mot Leverkusen - orkar laget ställa om?

Självklart måste man ha i beräkning att BK Häcken fått resa en hel del på sistone och har nu även ställts mot ett lag i toppklass i form av Leverkusen. Slitna lär de vara och med så många nya spelare kommer det fortsatt att ta tid för laget att spela ihop sig. Darrigt har det sett ut och det håller inte om man ska försöka dubblera i både en toppstrid i Allsvenskan och ta poäng i Europa. Kalmar FF har visat senaste säsongerna att de kan kontrollera och stundtals spela ut vilket lag som helst på sin hemmaarena i Allsvenskan. De har i år blandat och gett men när man som minst anar det så blixtrar laget till och de brukar alltid kunna mäta sig med topplagen. Nu möter man också Häcken i rätt läge med bara två hela vilodagar. Tror inte vi får se Häcken i sitt rätta energiska slag här utan Kalmar har bra chans att ta poäng.

Speltips: 1X till 1.81 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip