Speltips: Under 2.5 mål till 1.88 hos bet365

_______

Kalmar FF får för första gången känna på sin minikris under säsongen. Givetvis något ett lag alltid går igenom under en säsong men sedan hur man tar sig ur det är en annan fråga. Europaspelet tog en hel del kraft från Kalmar FF och prestationerna har mattats av. Det märks att det är lite stressat i både supporterled men också i intervjuer med spelare om att hitta rätt igen. Det ska däremot inte vara några problem att tagga till när Hammarby kommer till Guldfågeln Arena och det återigen väntas mycket folk. Det är ett bra Hammarby som verkligen hittat sig själva igen under hösten, där jag tror att mötet mot Twente trots uttåg gav laget en hel del energi. Publiken och spelarna drog nytta av varandra och det syntes vilket tryck det även blev på planen.

Kalmar FF
Senaste match: Sirius - Kalmar 3-0
xG: 2.99 - 1.64
Skott/Skott på mål: 14/7 - 17/4
Hörnor: 4-1
Man var inte direkt förvånad att det skulle bli väldigt tufft för Kalmar mot Sirius. De såg trötta ut redan mot AIK och att sedan åka till konstgräset i Uppsala för match mot ett desperat Sirius blev en för tuff nöt att knäcka. När sedan Rasmus Sjöstedt klev av på uppvärmningen så kändes det som det skulle bli åka av. Tre noll stod på resultattavlan efter 20 minuter och det var bara att inställa sig för att försöka rädda sin heder.

Hammarby
Senaste match: Hammarby - Elfsborg 1-0
xG: 1.11 - 0.46
Skott/Skott på mål: 13/4 - 10/4
Hörnor: 1-3
Hammarby stod för en grym prestation när de lyckades neutralisera Elfsborgs spel. Det var inte mycket chanser som skapades och inga öppna spjäll som Elfsborg kunde dra nytta av. Ett snyggt mål gjordes av Adi Nalic efter en fantastisk passning av Nahir Besara. Det märktes på slutvisslan att segern var otroligt skön och att få visa publiken en seger efter det tunga uttåget mot Twente.


Status:
Noah Shamoun avstängd. Nathaniel Adjei avstängd.

Kalmar FF har Rasmus Sjöstedt tillbaka från skada. Tränat för fullt och verkar gå in från start här. Även Gojani är tillbaka från sin avstängning men där det varit lite sjukdom som stört i veckan. I Hammarby är läget oförändrat.

Kalmar FF behöver hitta rätt igen medan Hammarby har hittat stabiliteten

Slitna spelare brukar alltid märkas av lite grann efter Europa och inte alltid mitt under omgångarna. Kalmar har haft lite skavanker och sjukdomar som stört lite av rytmen i laget. Medan Hammarby har spelat smart och även involverat många unga spelare som klarat av det tuffa matchandet hittills. Denna match på gräset så är nog Hammarby bekväma och vill fortsätta med sin melodi att spela lite defensivare i sin utgångsposition. Medan det för Kalmar är svårt att luckra upp sådana lag och nu saknas även Shamoun som är en av få som kan göra det där lilla extra. Vi såg det i senaste hemmamatchen mot AIK där Kalmar till slut inte orkade forcera. Tänker att Kalmar med lite stukat självförtroende och en katastrofal 20-minutare mot Sirius sätter sina spår. Tror man väntar ut lite av Hammarbys drag här och försöker spela smartare. Blir det Melker Hallberg på mittfältet kommer det nog ta lite tid att hitta rätt i konstellationen. Ser framför mig en mer avvaktande matchbild i en väldigt jämn fotbollsmatch.

Speltips: Under 2.5 mål till 1.88 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip