Malmö FF inleder säsongen nere i Kalmar.
Mitt speltips: Rak tvåa på Malmö FF.

Varje match är unik med sina egna förutsättningar såklart, men Malmö står här högre i odds här än de gjorde i höstas i samma möte. Då kom de från en match mot Zenit i CL + att Christiansen var out. Då fanns förvisso Colak och Ahmedhodzic i laget jämfört med nu, men dessa har som bekant ersatts på ett sätt som känns som att Malmö åtminstone inte går in i säsongen som ett sämre lag än 2021.

Malmö har tagit sig till final i Cupen via övertidsseger mot AIK och gnetseger mot Djurgården. Kanske inte superimponerande insatser, men lik förbannat gick de vidare. Och de har fått två rejäla tävlingstest mot tänkta toppkonkurrenter. Så jag räknar med ett startklart Malmö här.

I inledningen av försäsongen var det positiva tongångar från Kalmar/Rydström. "Längre fram nu än vid samma tid i fjol" hette det. Sedan åkte i stort sett hela truppen på Covid och ett par veckor förstördes. Åkte ut i cupkvartsfinal mot Djurgården med 2-0 utan att skapa något alls av värde i stort sett. Därefter har Rydström tonat ner tongångarna runt laget lite och snarare betonat att de bygger nytt och har många nya spelare. För de har ju tappat halva elvan. Tongivande spelare som Piotr Johansson, Fröling, bröderna Ring har lämnat. Fått in spännande ersättare, men det lär ta ett tag att få ihop det. Det kanske mest meriterade nyförvärvet, Simon Skrabb, har inte tränat fullt under försäsongen och går inte in i säsongen med någon stark form.

I fjol tog Malmö sex poäng mot Kalmar. Totalt 4-1 i mål och 6.09-0.58 i xg sett över bägge matcherna. Jag tror inte Kalmar kommer ha det lättare att skapa målchanser här än i fjol. Att matchen spelas på Guldfågelns förmodligen dåliga gräs är ett plus för Malmö då det blir mer av en fysisk match (precis som det var en fördel för Djurgården i cupkvartsfinalen mot Kalmar).

Premiärnerver och så vidare. Men jag tycker raka tvåan är bra här.

Speltips: Rak tvåa på Malmö FF.

TV: Allsvenskan och fyra miljoner extra på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip