Kalmar FF tar emot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Bortalaget Mjällby att ha över 4,5 hörnor i matchen.

I 15 av 21 allsvenska matcher har Kalmar FF släppt till minst fem hörnor.
Mjällby har haft över 4,5 hörnor i 10/21. Om vi filtrerar ut lite svåra av de svåraste matcherna (Malmö x2, DIF x2, Bajen & Häcken borta) och fokuserar på matcher av motsvarande svårighetsnivå som Kalmar borta är ser det bättre ut.

Så om vi enbart ser till statistiken ser det bra ut tycker jag. Men statistik är historia, spel är något annat.

Ser vi till vart de här båda lagen befinner sig för dagen så gillar jag spelet. Kalmar har sålt Rajovic och det är tydligt att klubben börjat bygga om. Blir ingen topplacering och bottenstriden är på behagligt avstånd. Lever fortfarande på en poängmässigt fin start, tycker de varit rätt svaga hela sommaren där de i många matcher haft lite mindre boll och varit mindre dominanta än tidigare.

Mjällby inget att förlora

Mjällby befinner sig också i något slags ingenmansland. Bekvämt avstånd ner till botten och har inget med toppen att göra. Kan spela relativt avslappnat och behöver absolut inte komma med någon parkerad buss. I många bortamatcher på konstgräs har de en tendens att stå ganska lågt och satsa på omställningar. Behöver inte följa den taktiken lika extremt här. Det är en gräsmatch, de kommer ha många supportrar med sig och det är lite derbykänsla. Tror deras prestation kommer påminna mer om en Strandvallenmatch än en tuff konstgräsmatch på Tele2.

Jag trodde Mjällby skulle få det tufft när de släppte Otto Rosengren och Noah Persson, men de har klarat sig bra. Delvis för att de förstärkt truppen, men även för att vissa spelare höjt sig.

Som jag varit inne på tidigare har Kalmar överpresterat exempelvis i fjol. Där de ligger nu är ungefär där de ska ligga. Betänk då att deras två kanske bästa utespelare inför säsongen (Rajovic och Calle Gustafsson) är out pga såld/skadad. Här och nu är Kalmar itne en särskilt tuff bortamatch och Mjällby kommer definitivt ha en hel del att säga till om. Med deras raka spel bör de komma till rätt så många anfall och jag tror de har goda chanser att spela sig till minst fem hörnor över 90 minuter.

Speltips: Över 4,5 hörnor för Mjällby.
This is the stats tab
This is the post tip