Kalmar FF tar emot IFK Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Kalmar FF under 4,5 skott på mål. Finns på bland annat Expekt under fliken "avancerad lagstatistik". För att spelet ska vinna behöver Kalmar FF ha färre än fem avslut på mål.

Fem skott på mål - visst låter det inte så mycket. Men i år har Kalmar spelat nio allsvenska matcher. Vid ett tillfälle har de haft fem eller fler skott på mål (mot ett Blåvitt som var under isen). Lägger vi till den enda cupmatchen de spelade mot ett allsvenskt lag (Mjällby) hade de även där färre än fem skott på mål.I fjol lyckades de ha fler än fem avslut i ungefär en tredjedel av matcherna. Hittills den här säsongen är de ett av lagen som har minst antal avslut per match. har en hel del boll men är inte ett lag som brukar bomba på med många avslut.

Norrköping är inte heller ett lag som släpper till särskilt många skott på mål. Bara AIK, Elfsborg, Djurgården och Malmö släpper till färre avslut i snitt.

Kalmar mest boll

Kalmar FF lär återigen få klara sig utan Carl Gustafsson. Den skicklige mittfältaren har dragits med någon skada och msisat senaste månaden. Lär inte riskeras här nu när Kalmar ska kvala till Europa senare i sommar. Tycker hans passningsspel saknas hos smålänningarna.

Sen är känslan att Rajovic kanske inte är lika glödhet som han var för ett par veckor sedan. Insatsen mot Värnamo senast var väldigt tam.

Ser framför mig en matchbild där Kalmar FF har mest boll. Norrköping gillar att falla tillbaka och låta motståndarna ta hand om bollinnehavet. Men frågan är om de är tillräckligt spetsiga för att skrapa ihop tillräckligt många avslut. Tycker också Kalmar ofta blivit rätt passiva i ledning - snarare backat hem än gått för fler mål.

Kanske inte det allra roligaste spelet att jobba in. Men tycker det ska ses med bra förutsättningar att hitta in.

Speltips: Kalmar FF att ha under 4,5 skott på mål
This is the stats tab
This is the post tip