Kalmar FF tar emot Norrköping på torsdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Ska vi gå på målstatistik så har Kalmar haft över 2,5 mål i sju av åtta matcher. Norrköping har haft tre eller fler mål i sex av åtta. Lagen med högst målsnitt/match hittills. Tillsammans har de en hållen nolla och de har bara misslyckats att näta en fång var. Varför då backa ett underspel?

Två lag jag håller som bland de sämsta i serien hittills möts. Femtondeplacerade Kalmar (sex poäng) mot tolvan Peking (tio inspelade poäng). Därmed viktiga poäng på spel mellan två lag som nog inte är helt nöjda med respektive säsongsinledning. Tror inte det här nödvändigtvis blir en glad historia där lagen byter målchanser med varandra.

Bara Värnamo har lägre xg än den här duon hittills. Så det är två lag som gjort betydligt fler mål än de borde hittills. Tycker att för Norrköpings del att Totte Nyman, en av de bästa allsvenska anfallarna senaste tio åren, tappat den här säsongen. Min känsla är att han inte är riktigt lika vass längre.

För Kalmars del har Trenskow varit en positiv överraskning, men vid sidan av honom tycker jag det sett sådär ut.

Dags för försvaren att steppa upp?

Kalmar med 18 insläppta och Norrköping med 20. Inga lag har släppt in så många mål - Halmstad är närmast med 15. Inte helt ologiskt att Kalmar och Peking släppt till så många mål då deras underliggande defensiva siffror är sämst i serien.

Därmed dags för lagens respektive defensiv att steppa upp. Tycker inte att lagen ska behöva sämst bakåt om vi ser till vilka spelare som finns i respektive trupp. Kanske läge att försöka göra det bättre nu när respektive offensiv inte är superskrämmande?

Norrköping kommer till matchen med 2-6 mot AIK och 1-2 hemma mot Bajen i ryggen. Borde vara lite mer försiktiga initialt här - tror inte Alm hade tackat nej till en poäng om den erbjöds på förhand. Kan se en match där lagen agerar försiktigt och är väldigt måna om att inte åka på första målet.

För mig är det högt med en bit över dubbelt på underspelet. Inför den här omgången har vi inte sett en enda 0-0-match, jag håller det inte för osannolikt att den första mållösa matchen kommer här mellan två lag i behov att inte förlora.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip