Örebro reser ner till Småland för allsvensk bortamatch mot krisande Kalmar.
Mitt spel: X2/asian +0,5. Spelet sitter så länge Örebro tar poäng.
Finns hos FastBet eller SpeedyBet .

Tabellen inför måndagens match:

8. Orebro 18 6 3 9 26:29 21
14. Kalmar 18 2 8 8 14:23 14

Hemmalaget Kalmar har alltså vunnit två av arton allsvenska matcher. Det är sämst i serien. Senaste vinsten kom i mitten av maj. Har också gjort minst antal mål i ligan - vilket avslöjar vart de stora problemen finns. Det återstår en tredjedel av säsongen, men känslan är att Magnus Pehrsson fortfarande inte riktigt vet vilken elva som är den optimala än. Har fått in Jesper Manns från Elfsborg och Alexander Jacobsen (IFK Norrköping). Med all respekt, Elfsborgspetade Manns kommer inte gå in och höja något allsvenskt lag på kort sikt. Att ta in nyförvärv på den nivån i det här skedet av serien, när man ligger näst sist...olycksbådande.

Dras dessutom med skador och sjukdomar, inte minst på nyckelspelarna bröderna Elm. Viktor fanns med på bänken senast och kan möjligen spela här. Gissar att Rasmus Elm dock missar matchen.

Kalmar stod visserligen för en rätt bra insats mot Hammarby senast (2-2), men fick stor hjälp av:
1) uselt agerande av Bajens målvakt som ledde till rött kort.
2) en oerhört billig straff.

Utan de här händelserna hade Kalmar aldrig tagit poäng. Ska dock sägas att krysset var välförtjänt då det var en jämn match. Tycker dock inte att det går att se en trend där Kalmar är spelmässigt på gång på ett sätt som kommer börja generera segrar och poäng.

Örebro känns på gång. Gjort tio mål på tre matcher (2-1-0). Körde över IFK Göteborg senast, men fick "bara" 2-2 efter en sen kvittering. Poya erkände efteråt att det hade varit ett rån om IFK åkt hem med alla tre poäng. Får ÖSK spela vidare med det här laget har jag en känsla av att de kan bli något av höstens lag. Carlos Strandberg ser het ut, unge Jake Larsson gör succé, poängspelaren Broberg är äntligen tillgänglig m.m. Har till och med en rätt så respektabel bänk. Verkar bli samma lag som senast i den här matchen. Noterbart är att ÖSK varit starka borta, där de tagit 13 av 21 poäng.

Matchen spelas visserligen på gräs, vilket inte är ÖSK:s normala underlag. Men ÖSK är för mig något snäpp bättre och har framför allt skarpare form. Finns fler målgörare där också. Ska ha mycket bra poängchans mot ett tamt Kalmar som sällan gör mer än ett mål per match.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip