Speltips: Under 2.5 mål till 1.72 hos Unibet

_____________


Äntligen dags för Kalmar att få spela i Europa igen. Senast de fick chansen att göra det var emot Young Boys år 2012, där de blev utslagna i tredje rundan mot Europa League. Nu är det dags igen att få chansen i Conference League-kvalet mot Pyunik från Armenien. Ett lag som har betydligt större vana av att få spela sådana här matcher i en rätt så svag liga. Kalmar står som favoriter (1.75) att avancera och möter då troligen Bodö Glimt i nästa runda.

Hemmalaget Kalmar går nu in i det intensiva matchandet med fåtal vilodagar efter torsdagens batalj. Men inför denna har laget ändå fått välbehövliga vilodagar efter en tuff match mot Varberg med decimerat manskap i 60 minuter. Det blev seger och en skön lagmoral att ta med sig och även för publiken som nu lär vara ruggigt taggade på en ny framgång här.

Vad vet man då om Pyunik förutom deras vana att vara med i Europa?
De ska strax påbörja en säsong i ligan där de senast slutade på andra plats med tre poäng bakom ettan Urartu. De har genomgående spelat med en trebackslinje och har ett rutinerat ålderstiget lag. Spelade i första kvalrundan mot Trans Narva från Estland. Kollade igenom de båda mötena och det var ett oerhört svagt lag från Estland man ställdes emot. Pyunik stängde även runt -2.5/-2.75 så det var en förväntad kross som de gjorde i första rundan där det slutade med två vinster (2-0/0-3). Spelade 4-1-3-2 i returmötet mot Trans Narva, kanske för att förvirra sin kommande motståndare?Det finns ändå en del spetsspelare och Kalmar lär få se upp med Yusuf Otubanjo och Luka Juricic, de båda har nämligen gjort 17 mål vardera under föregående säsong.

Avvaktande i första mötet mellan två lag som har mindre koll på varandra

Kalmar har inte direkt en trupp som är vana med Europa och det skiljer sig ändå en hel del i sådana här matcher. Även om Kalmar är favoriter och bara ska vinna på hemmaplan så tror jag deras gameplan är lite mer försiktig. Det är svårt att veta nivån på gästerna baserat på ligaspel i en svag liga och en match i ett europakval som var en promenadseger. Tror vi får se en avvaktande inledning på matchen och ett defensivt bortalag som vill få med sig ett resultat att spela på ifrån Guldfågeln Arena. 1-0?


Speltips: Under 2.5 mål till 1.72 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip