Kalmar FF tar emot Sirius på söndagen.
Mitt speltips: Sirius att ha över 3,5 hörnor i matchen. bet365 .

Bara för att statistiken ser övertygande ut innebär det inte att ett spel är bra. Men i årets allsvenska har:
- Kalmar släppt till fyra eller fler hörnor i 12/12 matcher.
- Sirius har haft fyra eller fler hörnor i 9/12.

Så sett till tidigare matcher ska väl Sirius absolut ha chans att ha minst fyra hörnor. Det här blir ett bollinnehavsderby mellan två lag som gärna vill styra matchen. Frågan är vilket lag som klarar av det bäst, jag skulle gissa att det blir Kalmar, inte minst för att de är bättre på och mer vana vid gräs än vad Sirius är.

Sirius verkar tappa både Zeidan och Shabani nu under sommaren, vilket är två avbräck. Men de har klarat sig utan de här spelarna ett tag och offensiven med Paka, Kouakou, Sylisufaj, Bjarnason m.fl. är ändå rätt okej. Bäckström är en tränare som alltid vill spela sitt spel så jag tror inte de åker ner till Småland och parkerar bussen.

Kalmar är ett av seriens bästa defensiva lag och de släpper till väldigt få målchanser. Så jag hoppas vi kan undvika en matchbild där Sirius tar en tidig ledning och sedan spelar på den. Då kan det här spelet bli tufft då det är naturligt att falla tillbaka lite. Men i scenarion där det länge står oavgjort eller om Kalmar leder tror jag Sirius bör kunna snickra ihop ett anfallsspel som leder till minst fyra hörnor över 90 minuter.

This is the stats tab
This is the post tip