Tre matcher på en vecka. Det blir inte många dagars vila för något av lagen och det har varit en del skavanker hos båda lagen. Det är ett par osäkra spelare även inför denna och det kommer bli viktigt med pigga ben här. 

Kalmar gick inte att känna igen mot Varberg. Det var en ojämn plan där Varbergs spelidé var tydlig med mycket fördröjande av spelet, fasta situationer och en hög press som Kalmar försökte spela sig ur. Således var det inte mycket som stämde i passningsspelet hos Kalmar som man är van att se, mycket gjordes också i att Carl Gustafsson fick lämna återbud. Spelet fungerade inte alls utan honom men nu verkar Calle kunna komma till spel.

Sirius drog på sig sin fjärde oavgjorda match på de fem inledande matcherna. Visserligen fortsätter man att vara svårslagna men alla vet att i slutändan kan det var farligt med för många kryss. Det handlar också om att våga riskera mer mot topplagen, för Sirius har den kvaliteten att kunna störa de allra flesta lagen. Matchen mot AIK var oerhört svag, hade förväntat mig mer av ett Sirius som visserligen stod inför en tuff bortamatch men med tanke på AIKs form och hur sargat självförtroende så borde de riskera mer i offensiven. Nu gjorde som tur var AIK inte mål på sina chanser utan Sirius får tacka målvakten Tånnander för en-poängaren. Ytterst tveksamt om en liknande prestation som mot Häcken och AIK räcker till här om Kalmar FF kommer upp i sin nivå. 

Kalmar med en riktigt bra defensiv medan Sirius haft en defensiv approach senaste matcherna

Mot AIK så var det flertalet avbräck hos Sirius och likaså lär det bli inför Kalmar. Tror Sirius fortsätter att tänka mer på defensiven i sådana här matcher mot de förmodade lagen i toppen. Det brukar bli mycket kamp om vem som ska styra spelet mellan lagen och känslan är att det finns en stor respekt hos båda. Kalmar har fortfarande inte släppt in något spelmål medan Sirius höll tätt mot AIK. Slitna ben hos båda och jag tror inte det blir så hög press matchen igenom vilket är lagens styrkor. Tror på en målsnål match.

Spel: Under 2.5 mål till 1.80 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip