Kalmar inleder cupäventyret hemma mot Trelleborg.
Mitt speltips: under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Spelas på dementorvibbade Gasten, en oglamourös arena bredvid Guldfågeln. Konstgräsets kvalité brukar vara sådär och det blåset sällan mindre än storm. Kanske lite överdrivet, men brukar vara rätt svårspelat.

Kalmar bygger som bekant nytt under danske Jensen. Rydström lämnade, Nanasis lån tog slut och Berg flyttade in hos Djurgården. Tunga offensiva pjäser som försvinner och ersättarna ser väl inte dregel i mungipan-spännande ut:
Ylätupa och en rätt oprövad Rajovic.
Kanske går det att få ut mer av Skrabb och Netabay, men i ärlighetens namn är det inte allsvenska toppklass-gubbar i min bok. Defensivt är Kalmar starka med underskattade Sjösted och även Saetra. Ett av de bättre mittbacksparen i Allsvenskan. Även mittfältet med Gustafsson, Romario och Gojani/Karlsson ser starkt ut.

Så en stark defensiv och en offensiv jag ställer mig tveksam till.

Ställs mot Trelleborg. Ett P-O Ljung-tränat Trelleborg. Ljung tillhör den gamla tränarstammen. 4-4-2, organisation och defensiven främst. Kommer säkerligen försöka bjuda på så lite som möjligt här. Haft en tuff försäsong med en del skador och sjukdomar. Bland annat på Offia, som väl ska vara en av de ledande offensiva spelarna. i den här truppen. Rankas som ett mittenlag i alltid svårtippade Superettan och det är väl rimligt. Men ingen monstertrupp är min känsla i alla fall.

Jag tror inte det här blir någon sprakande tillställning där lagen byter målchanser med varandra. Kan se en rätt torftig historia med ett defensivt Trelleborg som stångar mot ett lite uddlöst Kalmar. Under 2,5 mål känns bra som startposition här.

This is the stats tab
This is the post tip