Kalmar FF tar emot Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Varberg att ha över 3,5 hörnor i matchen, bet365 .

Hade den här matchen spelats mellan Rydströms Kalmar och Jocke Perssons Varberg hade jag nog inte sneglat på ett överspel för hörnor på Varberg. Men Henrik Jensens Kalmar är något annat än Rydströms Kalmar. Och sedan Jocke Persson lämnat Varberg tycker jag att det inte riktigt är samma primitiva spel som det ofta varit tidigare.

Varberg stod upp rätt bra mot Djurgården i återstarten (fem hörnor). 2-0-segern för Djurgården hade med lite medstuds kunnat bli något annat. Följde upp det med att vara spelmässigt bättre än IFK Göteborg (sex egna hörnor). Senast mot AIK stannade det på tre hörnor, men Varberg stod ändå upp hyfsat och hade en del boll/målchanser. Verkar vilja spela ett lite mer eget spel än tidigare, då det var mycket offensiva inkast-fokus.

Tabellmässigt är det fortfarande utsatt och de behöver vara all in för att ta trepoängare om det ska bli nytt kontrakt. Kan inte bara parkera bussen och hoppas att enpoängare räcker. Approachen mot Djurgården tycker jag visar att Varberg insett detta och jag hoppas de tar sig an den här matchen på samma sätt.

Verkligheten ikapp Kalmar?

Kalmar har hela säsongen haft rätt svaga underliggande siffror. I början fick de med sig mer poäng än vad som spelmässigt motiverades, mycket tack vare att Rajovic gjorde mål på allt. När han svalnat och målen uteblivit har resultaten blivit mer logiska. Inte så konstigt då Kalmar under Rydström överpresterat kraftigt. De har inte en allsvensk topp fem-budget och det var bara ett par-tre säsonger sedan de kvalade sig kvar. Ska över tid vara ett nedre mitten-lag i Allsvenskan, vilket är gott så.

Men de dominerar inte matcher på samma sätt som i fjol. Har visserligen en del boll precis som under Rydström, men jag tycker det är lite väl mycket ofarliga ytor. Och de skapar som sagt rätt lite målchanser över tid. Släppt till fyra eller fler hörnor i 12/15 matcher hittills, bland annat borta mot Varberg i våras.

Har också Europaspel till veckan, vilket säkert kan stjäla lite fokus på en del håll. Calle Gustafsson är skadad, vilket är ett tufft avbräck. Gojani har också haft en känning ett tag - kanske inte är så att spelare riskeras här inför Europaspelet? Kalmar har långt upp till att nå Europa i år och samtidigt en bit ner till botten. Så visst kan de lägga kraften på att försöka åstadkomma något i Europa och prioritera det.

Alla de här faktorerna gör att jag tycker Varberg ska ses med bra chans att slå 3,5-linan för antalet hörnor. Över 90 minuter tycker jag de bör kunna skaka fram tillräckligt många anfall för att det ska mynna ut i fyra hörnor så länge vi inte får en matchbild med tidig Varbergledning som de spelar på en stor del av matchen.
This is the stats tab
This is the post tip