På Guldfågeln Arena har Kalmar FF en lämplig uppgift när de gästas av IFK Värnamo, i omstarten av Allsvenskan. Efter tio omgångar har Kalmar lyckats plocka 16 poäng - vilket räcker till en sjätte plats i tabellen. Innan sommaruppehållet gjorde de en bra maj månad och gick segrandes ur tre av fem dueller. Även Värnamo avslutade snyggt med två raka segrar. Dock väger de lite för lätt och har ett skralt bortafacit. Då Kalmar är ett helt nummer större har de goda förutsättningar att ta en ny seger.

Det är jobbigt att möta Kalmar på Guldfågelns matta, som är en snabb hybrid. Bortsett från förlusten mot mästarna Malmö FF samt IFK Norrköping har det blivit segrar, utan något insläppt mål, över Degerfors, Hammarby och Djurgården. Det är stabilt, så klart. Det finns klass i Oliver Berg, som har nätat två gånger och har tre assist på kontot. Tränaren Henrik Rydström, som förespråkar en offensiv och trevlig fotboll, har en fin trupp överlag, som tog en poäng senast mot Mjällby på Strandvallen.

I Värnamo finns Marcus Antonsson, med fem fullträffar. Annars är det glest med målskyttar. Med 12 poäng på kontot ligger de på en tolfte plats i tabellen. Hemmaspelet är borta. Dock sliter de på bortagräs. Senast där blev det en seger mot tabelljumbon i Helsingborg. Men det finns också förluster mot IFK Göteborg, Elfsborg och IFK Norrköping. I den senaste omgången lyckades Värnamo besegra Bajen med 1 - 0 på Finnvedsvallen. Fast nu är det en resa till svårslagna Kalmar. Då räcker man inte till.

Därmed tar jag en tydlig ställning och lägger ett spel på att Kalmar FF tar samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Kalmar - Värnamo:
1. Odds 1.87 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Kalmar:
Ricardo Friedrich, David Kristjan Olafsson, Douglas Berggvist, Lars Saetra, Rasmus Sjöstedt, Oliver Berg, Carl Gustafsson, Romario Pereira Sipiao, Noah Shamoun, Nahom Girmai Netabay & Isak Jansson.

Preliminär startelva - Värnamo:
Filipp Vojtekhnovich, Freddy Winsth, Robin Tihi, Victor Eriksson, Francis De Vries, Charlie Rikard Vindehall, William Kenndal, Abdussalam Magashy, Oscar Johansson, Marcus Antonsson & Wenderson Oliveira.
---

This is the stats tab
This is the post tip