Kalmar FF tar emot Värnamo på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Två av seriens poängmässiga överraskningar drabbar samman i Småland. Bägge med tunga spelartapp inför säsongen, men har trots det en trygg placering på övre halvan. Femma och sexa är bra jobbat.

Över säsongen är det två lag som varit relativt tajta. Fler matcher under 2,5 än över 2,5. Rätt lågt målsnitt per match. Kanske därför vi får så pass högt odds på över 2,5 mål. Jag tycker kontexten talar för en målrik match.

För det finns liksom inget att spara på här. Bara att gå in för seger för bägge lagen, finns ingenting att försvara. Finns en minichans för ett av lagen som går rent att gå om Djurgården och ta fjärdeplatsen. Så vi borde inte få ett kryss här. Värnamo har förresten varit allergiska mot det resultatet hela säsongen (två oavgjorda på 27).

Bägge nätar?

I bortalaget återkomemr Zeljkovic efter avstängning. Han lär starta tillsammans med heta Engvall och Ademi. Faktiskt gjort mål i 11/13 bortamatcher och brukar kunna trivas bra mot lag som ändå vill bjuda upp till spel.

Det lär Kalmar FF vilja göra. Jensens gäng har gjort mål i 10/13 hemmamatcher, så de går sällan mållösa där. När Rajovic lämnade trodde nog jag och många med mig att målfabrikationen skulle minska, inte misnt då den underliggande statistiken varit rätt svag. Men de har fortsatt göra sina mål och ta sina poäng och nu är Skrabb + Hummet väldigt formstarka.

Här är det bara att släppa på tussarna. Det är en av säsongens sista hemmamatcher och två lag som kan vara avslappnade men ändå motiverade. Jag tycker förutsättningarna för minst tre mål känns riktigt bra och det är ett högt odds vi får.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip