Kalmar FF ta emot Västerås på söndagen. 
Mitt speltips: Kalmar vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. 

Bottenmöte med viktiga poäng på spel. Skulle Västerås torska har de minst sex poäng upp till kval när vi går på uppehåll, rätt svårt att hämta igen det på 18 matcher i en serie där alla slår alla och det inte finns så många räddningsplankor. Vinner Västerås är den här duon än mer cementerade under strecket. 

Vid det här laget har hela fotbollssverige koll på att Västerås spelat väldigt bra men haft svårt att kapitalisera på sitt spel. Sett till underliggande statistik ska de vara ett topplag, men de har missat extremt många öppna målchanser och även tre straffar. Därför har de bara vunnit en av elva i Allsvenskan

Kalmar FF var tvärtom i fjol. Jensen fick en del hyllningar för en okej poängskörd men den underliggande statistiken var mycket svag. Tog fler poäng än de "förtjänade" och nu kanske det jämnat ut sig den här säsongen. 

Västerås har objektivt sett varit bättre än vad Kalmar har varit. Men någonstans tycker jag ändå att värdet måste vara på hemmalaget där. Att spela Kalmar FF som underdog på hemmaplan känns bra. Smlänningarna hade lägre odds än vad de i skrivande stund har här i hemmamatcher mot Sirius, Blåvitt, Norrköping, Halmstad och Gais. 

I fjol var det bara mot Djurgården, Malmö, Häcken, Bajen och Elfsborg Kalmar stod i ett högre odds än vad de gör här. Även om Västerås ser bra ut vill jag inte hålla laget som ett rent topp fem-lag. 

Särskilt inte eftersom de saknar Gefvert, lagets kanske bäste spelare såhär långt, pga en tuff skada. Dessutom sista matchen för Åslund. Tappade ledning mot BP senast och i andra halvlek kändes faktiskt Mellbergs gäng som det starkare laget. Innan dess hade VSK tur som fick med poäng mot Sirius. Kanske är prestationerna på väg att dippa? 

Gärsmatch här och tycker Kalmar ändå har fler potentiella matchvinnare. KFF får tillbaka Skrabb efter avstängning och Trenskow är alltid vass. Överkörda mot Malmö senast, men inte mycket att säga om.  

Som underdog gillar jag Kalmar FF här. Krysset nog inte helt otroligt, men då får vi tillbaka insatsen, vilket känns bra. 

Speltips: Kalmar FF vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. 

This is the stats tab
This is the post tip