Brassarna rundar av gruppspelet mot Kamerun.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. SpeedyBetVM-favoriten Brasilien är redan klara för avancemang och det ska mycket till för att de inte vinner gruppen oavsett hur det går här. Lite läge för rotation här med andra ord och Neymar lär väl inte riskeras på något sätt. Men spelarna som kommer in i så fall är Gabriel Jesus, Martinelli, Rodrygo, Antony m.fl. Behöver inte vara fel att rotera in hungriga spelare som inte är så mycket sämre än de ordinarie.

Kamerun brottade sig tillbaka från 1-3 till 3-3 mot Serbien. Med en poäng finns en minichans på avancemang. Men då måste de vinna här och få med sig rätt resultat i andra matchen. Om både Kamerun och Serbien vinner sina matcher tar Brasilien hem gruppen och Kamerun + Serbien slutar på fyra poäng. Då gäller:
Om båda lagen vinner sina matcher med samma marginal så går Kamerun vidare på målskillnad.
Om Serbien vinner med ett mål mer än Kamerun avgör antal gjorda mål.
Om målskillnad och antal gjorda mål är samma för Kamerun och Serbien kommer fairplaypoäng att avgöra. Om Fairplaypoängen är samma så avgör lottdragning.

Många om och men, men helt klart är att Kamerun behöver gå för det. Kan bli svettigt för deras del om försvarsspelet ser ut som mot Serbien. Serberna radade nämligen upp målchanser och tre mål var nästan i underkant. Visst gäller inte matchen så mycket för Brasilien, men ett avslappnat brasselag med inspirerade reserver bör kunna göra minst 2-3 mål här. Inte omöjligt att de slår en 2,5-lina själva om det blir en matchbild där de tar ledningen och Kamerun kanske ger upp lite.

Visst var Brasiliens Schweiz-match en besvikelse för den som ville se samba. Men håller Schweiz organisation och defensiv som mycket bättre än Kameruns dito. Och när Casemiros 1-0-mål väl kom hann Brasilien med att skapa 2-3 målchanser på de få minuter som återstod. Här tror jag på en helt annan matchbild då Kamerun inte lär ha parkerad buss på samma sätt som Schweiz. Och oavsett om det blir mål åt något håll tror jag inte matchbilden kommer dö ut totalt.

Okej chans för Kamerun att näta, men framför allt tror jag på att Brasilien kommer ösa på här mot ett slaskigt Kamerun. Oavsett vilka som spelar.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

VM-TV: Sandebäck och Oliver bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip