Två av de bästa nationerna genom tiderna i Afrikanska mästerskapet drabbas samman när värdnationen Kamerun tar emot Egypten. Nationerna möts i en semifinal, som spelas på Paul Biya Stadium. De har inte mötts sedan år 2017, då Kamerun gick segrandes ur duellen med 2 - 1. Båda nationerna har blivit starkare sedan dess. Så vi bör bjudas på en hög underhållning.

Med hemmapubliken i ryggen har Kamerun gjort ett lysande mästerskap. Efter att ha slagit Burkina Faso i premiären och Etiopien därefter spelades landkampen mot Kap Verde bara av. Den slutade med en delad pott. Vincent Aboubakar hade nätat i samtliga landskamper - totalt fem gånger. Mål gjorde han även mot Komorerna, som Kamerun besegrade med 2 - 1, i åttondelsfinalen. I kvarten var det anfallskamraten Karl Toko Ekambi som nätade två gånger om i 2 - 0 segern över Gambia, som bara fick till ett skott på mål. I och med vinsten har Kamerun tagit 8 segrar och kryssat en gång på de 9 senaste landskamperna.

Trots att Egypten har varit inkonsekventa och många gånger haft marginalerna med sig är de framme i semin. Efter att ha förlorat första omgången mot Nigeria har Egypten rest sig och besegrat Guinea-Bissau och Sudan med 1 - 0. I åttondelsfinalen spelades ett mållöst möte mot Elfenbenskusten, som gick vidare till straffar. Samtliga spelare i Egypten satte sina straffar medan Eric Bailly missade för Elfenbenskusten. I kvarten hamnade de under mot Marocko. X-faktorn Mohamed Salah kvitterade till resultatet 1 - 1. På övertid hittade Trezeguet nätmaskorna och ordnade avancemanget. Egypten har totalt nätat 4 gånger i turneringen.

Anfallsduon Aboubakar och Ekambi, som har stått bakom samtliga Kameruns 11 mål i mästerskapet, som målgörare eller framspelare, är klart vassare än Egyptens anfallsvapen. Även försvaret har varit urstarkt. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Kamerun tar sig förbi Egypten till självaste finalen i det Afrikanska mästerskapet, med en seger redan efter fulltid.

Speltips Kamerun - Egypten:
1. Odds 2.22 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Kamerun:
Andre Onana, Collins Fai, Jean-Charles Castelletto, Michael Ngadeu, Nouhou Tolo, Andre-Frank Zambo Anguissa, Samuel Gouet, Pierre Kunde, Nicolas Ngamaleu, Vincent Aboubakar & Karl Toko Ekambi.

Preliminär startelva - Egypten:
Ramadan Sobhy, Omar Kamal, Trezeguet, Marwan Hamdi, Ahmed Abou El Fatouh, Amr Al Sulaya, Mohamed Elneny, Ayman Ashraf, Mohamed Salah, Mostafa Mohamed & Omar Marmoush.
---

TV: Två spännande spel i FA-cupen!





This is the stats tab
This is the post tip