Värdnationen Kamerun har allting på sin sida när de tar emot Komorerna på Paul Biya Stadium i åttondelsfinalen i Afrikanska mästerskapet. Kamerun har spelat riktigt bra. De har vunnit sina första två landskamper och mest bara spelat av den tredje matchen - då de redan var klara för avancemanget. Debutanterna Komorerna har gått vidare som en av fyra bästa treor, faktiskt den sämsta av dem. Dock har ett Covid-utbrott kommit som gör det till ett omöjligt uppdrag för Komorerna att ta sig vidare.

Med en hemmapublik i ryggen är Kamerun spelarna fulla av självförtroende. De har tro på sig själva och att de kan gå riktigt långt i turneringen. Resan till slutspelet började med en vändning där de log under mot Burkina Faso. Två mål av anfallaren Vincent Aboubakar gav tre poäng i premiären. I nästa landskamp nätade han två gånger igen, mot Etiopien, där även Karl Toko Ekambi hittade nätmaskorna två gånger om i 4 - 1 segern. Vincent Aboubakar nätade även mot Kap Verde, där den betydelselösa landskampen slutade 1 - 1. Ingen annan nation har nätat fler gånger än Kamerun som är riktigt starka i den sista tredjedelen.

Att Komorerna har tagit sig till slutspelet är en stor skräll i sig. Allt såg nattsvart ut efter förlusterna mot Gabon och därefter Marocko. Totalt hade Komorerna lyckats med att få till ett enda skott på mål under dessa två landskamper. I den sista gruppspelsomgången ställdes de mot Ghana. El Fardou Ben gav Komorerna en tidig ledning. Efter 25 minuter blev Andre Ayew utvisad för Ghana, som ändå lyckades näta två gånger om - en man kort. Matchhjälten blev Ahmed Mogni, som gjorde sitt andra mål för kvällen med 5 minuter kvar. Samtliga tre skott som Komorerna sköt mot mål gick in. En skräll som räckte till avancemang.

Förberedelserna inför åttondelsfinalen har avbrutits pga en Covid-smitta. Förbundskaptenen Amir Abdou och båda målvakterna Ali Ahmada och Moyadh Ousseni har bekräftats vara positiva. Samt ett flertal andra, som nationen inte gått ut med. Totalt handlar det om 12 personer. Förstamålvakten är skadad. Avbräck på målvakterna gör att de tvingas ställa en utespelare som målvakt.

Uppgiften för Komorerna, som får klara sig utan många spelare, är omöjlig. Kamerun är megafavoriter och borde slå Komorerna i hästlängder. Därmed blir det ett spel på att Kamerun täcker handikapp linan på -2,5 mål. Vinst vid 3 - 0, 4 - 0, 4 - 1, etcetera.

Speltips Kamerun - Komorerna:
1 asian -2,5 (samma som Kamerun -2,5 mål). Odds 1.65 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip