På måndagsförmiddagen spelar Kamerun och Serbien match nummer två i Grupp G. Kamerun inledde med en förlust med 1-0 mot Schweiz i en jämn match. Trots 0 mål gjorda framåt så tycker jag att Kamerun har en avig offensiv som kan skapa problem för många lag. Framförallt deras stjärna Choupo-Moting som till vardags spelar i Bayern Munchen skapade oreda gång på gång han fick bollen i anfallet. Man har även ett starkt mittfält med Anguissa (Napoli) och Hongla (Verona). Laget såg ut att komma in till VM med en svag form och ett par usla resultat i vänskapsmatcherna inför men trots det tycker jag att laget visade en hel del klass i första matchen. Framförallt har de spets i sina vassa omställningar men också hur Anguissa dikterar spelet.

Serbien är ett lag som många lyfte fram inför VM med skrällchans att gå långt. Vi fick se laget dominera hemma mot Sverige nyligen och laget har varit väldigt vinstdrivna senaste åren med ett bra facit. I premiären blev det dock för tufft då Brasilien stod på andra sidan. Det var bara en tidsfråga innan det första målet skulle komma men Serbien stod upp länge och bra men tillslut gick det inte längre och slutresultatet skrevs till 2-0. Det man kan ta med sig från matchen är hur jobbigt motståndarna har med Mitrovic men också vilken klass Milinkovic-Savic besitter. Tror att de spelarna kommer att komma till fler chanser här mot ett lag som de kommer att kunna kontrollera matchen emot bättre. Brasilien blir lite för mycket speed för Serbiens tunga och stora spelare.

Läget i Kamerun: Oförändrat.

Läget i Serbien: Verkar som Dusan Vlahovic startar här vilket blir ett riktigt tillskott efter enbart ett inhopp senast i den 66:e minuten.

Båda lagen visade stabila defensiver i premiärerna men saknade den sista tredjedelen offensivt. Denna match blir ännu viktigare och det handlar mycket om att spela på resultat. Tror inte något av lagen vågar spela bort sig helt här utan det blir en avvaktande matchbild med mycket targetspel på Choupo-Moting och Mitrovic vilket gör att lagen ofta kommer hinna tillbaka på rätt sida. Tror inte att Kamerun kan dra nytta av sitt omställningsspel på samma sätt mot ett samlat Serbien.

Underspelet här känns riktigt bra och det spelas till 1.71 hos Mr.Green

VM-TV: Sandebäck x2 bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip