Kanada och Marocko avslutar gruppspelet mot varandra på torsdagen.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Canada. Expekt


Kroatien och Marocko toppar gruppen med fyra poäng var.
Belgien skuggar med tre.
Kanada är redan utslagna, noll poäng hittills.

Om Marocko tar poäng är de vidare. Kan klara sig även vid förlust om Kroatien slår Belgien.

Kanada har charmat många hittills. Att de förlorade mot Belgien efter att ha skapat en mängd målchanser och blivit blåsta på minst en solklar straff var ett rån. Skapade fyra hörnor i den matchen. Tog ledningen mot Kroatien, men förlorade till slut rättvist. Som lag har de dock gått för det i matcherna, försökt att skapa saker själva snarare än bara parkera en buss och hoppas på det bästa. Här har de visserligen inget att spela för och det ska såklart tas i beaktning. Men jag tror inte de är ett lag som bara ställer ut skorna och längtar hem här. VM är stort för de här spelarna och jag tror de kommer försöka avsluta med flaggan i topp. Finns inte så mycket att spara på, bara försöka göra en bra prestation och blåsa på. Kanske roteras det på någon position, men tror stjärnorna får fortsatt förtroende.

Ställs mot ett Marocko som släppte till nio hörnor mot Belgien och fem mot Kroatien. Hade 35-38% bollinnehav där och verkade vara rätt nöjda med att stå lågt. Det här är en annan typ av match mot ett annat motstånd såklart, men det är inget spanskinspirerat lag som har 65%+ boll mot alla lag. Kommer säkert försöka styra lite mer av spelet här, men frågan är om de har klassen att göra det över 90 minuter. Är också så att kryss är bra för deras del, så tror inte de kommer blåsa på från start med offensiven.

Historiska resultat för landslag är svårt att titta på då amtcherna varierar så mycket. Motståndets kvalitet och matchernas dignitet. Men i tävlingsmatcher mot bra motstånd släpper Marocko oftast till fyra hörnor eller fler. Omvänt för Kanada så skapar de oftast fyra eller fler även mot hyggliga lag. Så det ser bra ut. Men jag tycker framför allt matchbilden talar för det här spelet då jag tror ett avslappnat Kanada kommer blåsa på rätt bra och försöka få med sig ett par mål. Är ett offensivt lag som försöker komma till snabba avslut. Över 90 minuter tror jag på klart bra chans att det ska mynna ut i fyra eller fler hörnor.

Speltips: Kanada över 3,5 hörnor.

VM-TV: Sandebäck X2 och Oliver bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip