Kanada har en gyllene chans att säkra avancemang. Men det är inget brödgäng man möter så det kommer krävas ett gediget jobb.

GRUPP E
1. Nederländerna D 1 1 0 0 1:0 3
2. Kanada D 1 1 0 0 1:0 3
3. Kamerun D 1 0 0 1 0:1 0
4. New Zealand D 1 0 0 1 0:1 0

Kanada - Kamerun 1-0

Labbe - Lawrance, Buchanan, Zadorsky, Chapman - Prince, Scott, Schmidt, Beckie - Sinclair, Fleming

Nya Zeeland - Nederländerna 0-1

Nayler - Bott, Stott, Erceg, Riley - Hassett, Bowen, Percival, Chance - White - Gregorius

Världsranking
Kanada: 5
Nya Zeeland: 19

Kandada stod för en tämligen stabil match mot Kamerun och vann med 1-0. Det borde kanske varit någon boll till och nu väntar 19:e rankade Nya Zeeland i den andra omgången. För dem blev det torsk med samma siffror mot Nederländerna och man behöver alltså gå för seger här för att ha någon chans att gå vidare. Det tror jag kommer passa Kanada som förr eller senare kommer få sina chanser. Sen har Kanada en spelare med stor motivation i Christine Sinclair som är lagkapten. Hon är fyra mål ifrån Abby Wambachs målrekord på 184 kassar i internationella sammanhang. Så i och med att hon blev mållös senast så är det läge för att näta här kanske. Men oavsett detta så har Kanada spelare för spelare ett bättre lag som ska kunna slå Nya Zeeland.

De långväga resenärerna slutade sist i gruppen 1991, 2007, 2011 och 2015. Bättre har det aldrig gått för Nya Zeeland i VM. Försvararen och lagkaptenen Abby Erceg gör sitt fjärde VM och hon är att betrakta som lagets viktigaste spelare. Jag tror att Kanada nöter ned Nya Zeeland, vinner och därmed högst troligt säkrar avancemang då Nederländerna möter Kamerun i en match som de knappast förlorar.

SPELTIPS
Jag spelar Kanada att vinna och hålla nollan till 2.05 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip