BP gästar Karlberg i Svenska Cupens kval på onsdagen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.

Den här cupomgången blir speciell jämfört med vanliga år. Eftersom normala seriespelet för lag som Karlberg spelas i enkelserie blir de matcherna ännu viktigare än vanligt. Varje match blir otroligt betydelsefull och du har inte råd att vaska en seriematch för att gå all in på cupen riktigt. Dessutom, i nästa runda kan de här lagen få ett allsvenskt eller superettanlag på hemmaplan. Normalt är det publikfest och klirr i kassan i så fall, i år blir det som bekant inte samma sak.

För ett lag som Karlberg, som krigar i toppen av division 2 och som vill upp i ettan, så kommer den här matchen nog i kläm. För deras del väntar ny match redan på lördag. Med kort vila räknar jag med att de roterar/vilar nyckelspelare här.

BP är lite av en besvikelse i norrettan. Tog in flera etablerade namn och många räknade med att de skulle ta klivet upp i Superettan direkt. Har tappat en del poäng och har faktiskt fyra poäng upp till serieledning. Inte imponerad av det lilla jag sett av BP hittills den här säsongen. Tycker till viss del de verkar sakna en spelidé och att de bara gjort 17 mål på 12 matcher är inte godkänt. Bara två lag i hela serien har gjort färre mål hittills! Tappet av Abraham inför säsongsstarten har blivti kännbart.

Även BP lär rotera lite då seriespelet är viktigt även för deras del, de ska ju upp i Superettan igen. I seriespelet har BP 8/12 matcher under 3,5 mål. Karlberg har släppt in blott ett mål på sina fyra seriematcher.

Två lag som förmodligen kommer rotera här, då är det två icke samspelta elvor som inleder. Kommer ta ett tag att komma in i spelet. Dessutom väntas det bli varmt (runt 26 grader) vilket knappast underlättar att hålla ett högt tempo. Även om Karlberg roterar är de välorgansierade och bra på att hålla boll. BP har inte någon superspets för den här nivån. Sen är det ju en utslagsmatch med allt vad det innebär.

Så jag tror underspelet är en bra startposition i den här matchen. Den här linan känns hög.

This is the stats tab
This is the post tip