Efter en tung period har Karlslund bara förlorat en av sina sju senaste seriematcher. Nu möter man serieledaren Carlstad United i Svenska cupen.

Senaste möte
Karlslund - Carlstad U 0-1 (81' Almqvist)

DIV 1 NORRA
1. Carlstad Utd 14 9 4 1 40:19 31
14. Karlslund 14 2 6 6 15:22 12

Karlslund hemma
6 1 2 3 7:10 5

Formen
O, O, V, O, F

Senaste match
Rynninge - Karslund 2-2

Carlstad U borta
8 7 1 0 25:6 22

Formen
V, O, V, O, O

Senaste match
Team TG - Carlstad U 0-4

Carlstad går verkligen som tåget i division 1 norra. Just nu serieledare på bättre målskillnad än nyrika Västerås SK - som bara SKA upp i år. Det är starkt. Carlstad har satsat hårt också och gör det grymt bra. Det saknas inte bra spelare och serieledningen är ruggigt imponerande. Nu senast asfalterades Team TG på bortaplan med hela 0-4. Innan dess 3-3 hemma mot Nyköping, 3-0-seger borta mot Sandviken och kryssmatcher mot Västerås (1-1) och bottenlaget Skellefteå (3-3).

Frågan är hur Carlstad gör i dag, vågar man köra med bästa laget eller blir det rotation? Carlstad spelade så sent som i söndags uppe i Umeå och har en lurig match hemma mot Assyriska på söndag. Kan man mönstra sitt bästa lag i alla tre matcherna?

Karlslund har spelat upp sig rejält på slutet. Bara en torsk på senaste sju matcherna och man har börjat nå vattenytan efter att ha börjat tungt. 0-0 mot Arameiska, 1-0-seger borta mot Syrianska, 1-1 borta mot Linköping och så när en derbyseger senast mot Rynninge. Karlslund ledde faktiskt med 2-0 i paus men släppte till både reducering och kvittering med fem minuter kvar av matchen. Tungt, men laget har visat att man kan matcha riktigt bra lag på sistone.

Karlslund borde kunna ställa upp med ett starkt lag den här dagen då man lirade derbyt i fredags och således har fått två dagars längre vila samt att man slapp en resa i kroppen jämfört med Carlstad U.

Sist lagen möttes var på samma spelplats som den här dagen. Då vann gästerna Carlstad efter ett sent straffmål i den 81:a minuten.

SPELTIPS
Jag tycker Karlslund ligger alldeles för högt i den här matchen och spelar 1X i halvtid till fina 2.10 hos bet365 (2/5 units). Tömmer inte hela spargrisen när jag spelar emot serieledaren, men bedömer att Karlslund har en klart bra chans att lösa detta i paus.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip