Tungt i Superettan, men segern sist var ett lyft. Tror att Gefle kan rida på vågen i veckomatchen mot division 2-laget Karlstad.

DIV 2 N GÖTALAND
2. Karlstad 16 12 3 1 48:15 39

SUPERETTAN
15. Gefle 18 3 5 10 21:39 14

Karlstad är ett formstarkt division 2-lag med fyra raka segrar bakom sig - senast 4-1 borta mot Hisingsbacka i Göteborg - och som ligger två i sin serie, tre poäng bakom serieledaren Trollhättan. En lurig match för nedflyttningshotade Gefle IF med allt att förlora. Samtidigt tror jag att segern senast mål tilläggstid mot Halmstad kan ha gjort mycket gott inför det här mötet. Att få vinna för första gången på länge (och första gången under nye tränaren Bengtsson) gör det såklart mycket lättare att gå till träningarna.

Läget i Superettan är fortsatt kritiskt, men inget omöjligt uppdrag. Just nu är Gefle näst sist på 14 poäng. Men det är bara en pinne upp till Varberg på kval och tre till Landskrona också på kval. Till säker mark är det fem poäng. Det som gör att jag tror att Gefle ändå kommer gå för att vinna här är spelschemat. Gefle spelar inte nästa match förrän på måndag kväll. Nu har man kunnat ladda för den här matchen hela söndag, måndag och tisdag. Efter match har man torsdag, fredag, lördag, söndag innan match igen. Det bör betyda att Gefle inte behöver rotera bort sina chanser att gå vidare här utan att man kan ställa ett bra lag på benen.

För försäsongen och ekonomin (vid bra lottning) är det nog så att alla elitlag strävar åt att gå in i svenska cupens gruppspel i stället för att ragga träningsmatcher som inte betyder något där i februari. Gefle har fått in ny energi med Shaze och Ortmark från BP som säkerligen gjorde nytta i segern mot topplaget Halmstad. Man har fortfarande en del bra spelare som Lantto, Piotr Johansson, Bajrovic mfl.

Går man in för den här matchen ska man såklart ha ett bra läge mot en division 2-förening.

SPELTIPS
Jag spelar Gefle att vinna matchen till 1.90 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip