Satsande Karlstad Fotboll tar emot nykomlingen Hudiksvall i Ettan norra

ETTAN NORRA
7. Karlstad 4 2 0 2 8:6 6
12. Hudiksvall 4 1 0 3 2:5 3

BP - Karlstad 2-0
Karlstad - Haninge 5-1
Assyriska - Karlstad 1-3
Karlstad - Örebro Syrianska 0-2

Rosendal - Zarkovic, S. Bellander, Success, Langer, Alvers, Beqiri, Marigliano, Amatkarijo, Nilsson, Boye

Bänk: Rolandsson, Forsberg, Qassem, A.Bellander, Aso, Ericsson, Johannesson

Haninge - Hudiksvall 2-0
Hudiksvall - Sylvia 1-2
Örebro Syrianska - Hudiksvall 1-0
Hudiksvall - Gefle 1-0

Elgh - Wickman, Wallin, Wallin, Zerai, Bergqvist, Bahtijar, King, Hedlund, Khalil, Sener

Bänk: Jonsson, Lindberg, Brisvåg, Lindholm, Nuur, Brolin

1 maj och match mellan Karlstad Fotboll, en sammanslagning mellan Carlstad United och Karlstad BK, samt Hudiksvalls FF. Hemmalaget har absolut favoritstämpeln här. Det är en satsning och en trupp byggd för att slåss i toppen av den här serien och allt annat än det vore ett kapitalt misslyckande.
Första omgången var minnesvärd borta mot BP, detta då Karlstad hamnade i blåsväder för att inte gå i press trots underläge. Detta då Karlstads grekiske tränare tyckt att BP uppträtt osportsligt...
Ja, det fanns inte mycket logik i det beslutet men därefter följde i alla fall två raka segrar mot IFK Haninge, förväntat topplag, och Assyriska. Senast blev det platt fall hemma mot Örebro Syrianska och nu kommer Karlstad att komma ut taggat för seger här. Revanschlustan måste vara stor och motståndet är på pappret ett lag som Karlstad absolut ska slå.
Hudiksvall inledde säsongen med tre raka förluster innan man senast slog Gefle hemma mot 1-0. Starkt, samtidigt som Gefle inte visat upp något drömlir i omgångarna innan heller. Min bedömning är att Hudiksvall kommer att få slåss för kontraktet hela året. Och det vet man nog om, därav lär det bli en defensiv approch i de flesta matcherna den här säsongen. Håll tätt bakåt för att växa in i matchen, rimligt ändå, men jag tror att Karlstad har tyngd, kvalitet och vilja nog att vinna på hemmaplan den här lördagen.

SPELTIPS
Jag spelar Karlstad hcp -1 (måste vinna med två bollar) till 2.00 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip