Speltips: Sandviken rak seger till 1.72 hos bet365 .

Karlstad tar emot Sandviken i omgång tolv av Ettan Norra. Karlstad kämpar i botten och placerar sig just nu på en elfteplats med endast en poäng ner till nedflyttningsplats. Sandviken däremot ligger på en betydligt mer smickrande tredjeplats efter en fin start på säsongen.

Efter två förluster hyfsat tidigt på säsongen mot Stockholmslagen Vasalund och FC Stockholm kom Sandvikens tredje förlust den här säsongen i den senaste omgången hemma ytterligare ett Stockholmslag, Sollentuna. Detta efter att man redan efter dryga kvarten låg under med 3-0. Man lyckades till slut hämta upp till 2-3, men närmare än så kom man inte.

Utöver dessa tre förluster har det sett bra ut för Sandviken som fortsätter vara ett stabilt topplag i Ettan Norra år efter år, utan att lyckas ta det sista steget. Även i år har man en fin blandning av rutinerat och ungt i truppen och är definitivt ett lag att räkna med även under årets säsong.

Sandviken starka på bortaplan

Karlstad må ha två raka segrar i ryggen, men detta mot bottenkonkurrenterna Boden och Örebro Syrianska. Jag ser dock inte Karlstad som något lag som kommer börja rada upp segrar bara på grund av det. Det är enligt mig ett betydligt mycket sämre Karlstad än tidigare säsonger, vilket också reflekteras i tabellen.

Sandviken däremot har en trupp för att hålla till i de högre regionerna av tabellen. Något som även sticker ut, och som leder mig in ännu mer på mitt spel, är deras facit på bortaplan. Sex raka segrar har man tagit på okänd mark, samtidigt som man bara har en seger på de senaste fyra på hemmaplan.
Dessa segrar har varit mot betydligt starkare motstånd än Karlstad också, som till exempel ettan och tvåan i tabellen Dalkurd respektive IK Nordic.

Med statistiken i ryggen och en inställning om att Sandviken är någon storlek för stor för Karlstad, väljer jag att spela Sandviken rak seger till 1.72 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip