Speltips: Kazakstan vinna eller oavgjort till 1.72 hos bet365 .

Kanske inte den mest känsloväckande matchen i detta EM-kval, men en ack så viktig sådan i Grupp H:s kulmination. Både Kazakstan och Finland började med att förlora sin första match i kvalet, men har efter det tre raka segrar vardera och toppar därmed gruppen.

Bortalaget Finland har imponerat stort efter deras förlust mot Danmark i öppningsmatchen på detta kval. Tre raka segrar och noll insläppta mål på dessa tre matcher innebär en fin form för vårt grannland när man nu reser till Astana.

Kazakstan har som sagt, likt Finland, tre raka segrar i detta EM-kval och siktar nu på att ta sig till sitt första EM någonsin. Ser man till ett större perspektiv har Kazakstan faktiskt gjort fina resultat. Endast fyra förluster på de senaste femton landskamperna är bra siffror för ett landslag av Kazakstans kaliber, och man har goda chanser att göra match av även den här.

Två lag som är tillfreds med oavgjort

Med tanke på att både Kazakstan och Finland har öppnat det här kvalet så pass starkt, är känslan att vardera lag är ganska nöjda med ett kryss om matchbilden faller ut på det sättet. Finland har varit sämre på bortaplan än hemma i Finland sett till statistiken, och med ett hungrigt Danmark som ligger två poäng bakom har man inte råd att förlora.

Kazakstan har endast en förlust de senaste sju matcherna på hemmaplan, och den var mot ett bra Slovenien i gruppens öppningsmatch. Efter det lyckades man besegra Danmark hemma i en match där man vände 0-2 till 3-2, och kan man besegra Danmark hemma så ser jag inte varför man inte skulle kunna åtminstone få med sig ett kryss mot Finland.

Jag tycker inte det skiljer särskilt mycket mellan dessa två landslag sett till kvalité, och därför ger jag en knapp fördel till Kazakstan på grund av deras starka hemmafacit kontra Finlands bekymmer på bortaplan. Krysset känns nära till hands, men är det något lag som ska dra det längsta strået tror jag det blir hemmalaget. Mitt spel blir därför Kazakstan vinna eller oavgjort till 1.72 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip