I jakten på en VM-biljett reser det finländska fotbollslandslaget till Astana Arena för att ta sig an tabelljumbon Kazakstan. Finland har en landskamp mindre spelad och ligger nästsist i tabellen. Dock är det bara tre poäng upp till Ukraina, som är tabelltvåan - som sitter på en kvalplats. Medan Kazakstan redan är körda, eftersom de har tre poäng totalt och kommer därmed inte att få spela VM, betyder denna landskamp allt för Finland - som bara måste ta en trepoängare i hopp om vidare avancemang.

Ur Kazakstans perspektiv har det varit ett okej VM-kval, eftersom laget har förlorat tre gånger och undvikit nederlag lika många gånger. Den senaste segern kom hemma mot San Marino, år 2019. Sedan dess, i 13 raka landskamper, har det nästan alltid blivit förluster. Mest imponerande under kvalet har varit att de har lyckats kryssa båda möten mot Ukraina. I samtliga VM-kval möten har Kazakstan släppt in mål - även på Helsingfors Olympiastadion för mer än en månad sedan där Finland vann med 1 - 0.

Joel Pohjanpalo gjorde matchens enda mål efter en halvtimmes spel. Finland var då bättre på alla sätt och vis. De skapade mest i mötet, fick till flest avslut på mål och var nära att vinna med större siffror. Efter denna seger har Finland förlorat två raka landskamper, mot Frankrike och Ukraina. Ändå är Finland, som spelade EM i somras, start och har en fin möjlighet till en andra plats i tabellen. Då gäller det att ta en seger mot tabelljumbon - som har visat att de inte på något sätt ska underskattas.

Detta är den sista chansen för förbundskaptenen Markku Kanerva och hans Finland att fortsätta kriga om en VM biljett. Allt annat än tre poäng mot Kazakstan innebär att VM äventyret är mer eller mindre över. Vid en seger går de upp på lika många poäng som tabelltvåan Ukraina. Sedan återstår det två landskamper för Finland, som är mot Bosnien och Frankrike. Jag tar en tydlig ställning och tippar på att Finland går segrandes ur duellen mot Kazakstan. Därmed blir det ett spel på en rak seger till Finland.

Speltips Kazakstan - Finland:
2 - odds 1.90 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Kazakstan:
Stas Pokatilov, Yuri Logvinenko, Nuraly Alip, Sergiy Maliy, Abzal Beysebekov, Yan Vorogovskiy, Georgiy Zhukov, Islambek Kuat, Dmitriy Shomko, Aybar Zhaksylykov & Oralkhan Omirtaev.

Preliminär startelva - Finland:
Lukas Hradecky, Niko Hamalainen, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Leo Väisänen, Jukka Raitala, Thomas Lam, Glen Kamara, Robin Lod, Teemu Pukki & Joel Pohjanpalo.
---

This is the stats tab
This is the post tip