Den skotska ligacupen inleds med ett möte mellan Kelty Hearts, som spelar i den tredje divisionen (League Two) mot Premiership laget Dundee United på New Central Park. Totalt är det åtta grupper i den skotska ligacupen där ettor går direkt till slutspel, samt de tre stycken bästa tvåor. I samma grupp som Kelty Hearts och Dundee United finns Arbroath, East Fife och Elgin City.

Kelty Hearts och Dundee United mötte varandra förra säsongen i gruppspelet där Dundee United vann med 1 - 0. En större seger än så är att vänta för Dundee United, som är flera nivåer större och som kommer till start med sin bästa möjliga trupp.

Detta är en debut för Kelty Hearts i ligacupen, som har avancerat från en ännu lägre division, så kallad Lowlands League. På grund av Covid 19 spelades bara 13 ligamatcher, där Kelty Hearts slog ut Brechin City i League Two-slutspelet. Detta var i maj månad. Sedan dess har Kelty Hearts spelat två vänskapsmatcher, där de förlorade med 2 - 3 mot Partick Thistle och spelade oavgjort mot Montrose. Då är det inte direkt lämpligt att ställas mot ett gäng som spelar på den absolut högsta nivån i Skottland.

Dundee United avslutade förra Premiership säsongen på en nionde plats, där de hade åtta poäng ner till bottenträsket. De bytte tränare till Tam Courts, som har meriter som en spelandes tränare. Dundee United har bara haft en vänskapsmatch inför säsongen, som de vann komfortabelt med siffrorna 4 - 1 över Brechin City, alltså League Two laget som Kelty Hearts slog ut.

Dundee United har fortsatt med sin 4-4-2 formation och behållit anfallsparet Nicky Clark och Lawrence Shankland, som nätade 20 mål ihop förra säsongen. Då Dundee United är flera nummer större blir spelet på en bortaseger med fler än ett måls marginal.

Speltips Kelty Hearts - Dundee United:
2 asian -1,5 (samma som Dundee United -1,5 mål). Odds 1.70 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Kelty Hearts:
Darren Jamieson, Andy Black, Scott Hooper, Dougie Hill, Reis Peggie, Michael Tidser, Thomas Reilly, Ross Philip, Kallum Higginbotham, Joe Cardle & Nathan Austin.

Preliminär startelva - Dundee United:
Benjamin Siegrist, Liam Smith, Mark Reynolds, Charlie Mulgrew, Jamie Robson, Calum Butcher, Ian Harkes, Jeando Fuchs, Peter Pawlett, Nicky Clark & Lawrence Shankland.
---

This is the stats tab
This is the post tip